Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Integrare pulse


Recommended Posts

Salut,Vreau sa integrez un puls negativ de scurta durata (400ns). In poza de mai jos folosesc un OPAMP ideal si rezultatul este ok.Insa cand inlocuiesc OPAMP ideal cu un altul sa zicem AD8055, rezultatul este eronat. Ce parametrii sunt importanti la alegerea OPAMP-ului pentru a integra acest puls ??Folosesc schema clasica cu un C in reactie si o rezistanta intre pulsul de intrare si intrarea inversoare.

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Îi de la tensiunea de offset. Asta face ca chiar si cu intrarea la masa, sa integreze tensiunea de offset, si face ca usor dar sigur, tensiunea de la iesire sa se duca-n balarii. De-asta trebuie inchisa calea de reactie negativa pentru DC, punind o rezistenta mare paralel cu condensatorul. Problema va fi ca tensiunea de la iesire nu va putea fi considerata constanta decat pentru perioade scurte, condensatorul descarcindu-se incet prin rez. paralel. In plus vad ca-n simularea ta tensiunea integrata ajunge la -1KV :speriat, de unde alt parametru al opampului: tensiunea de la iesire nu poate depasi tensiunile de alimentare. Si vad ca urca cu o panta foarte mare, de unde inteleg ca produsul C*R l-ai ales prea mic. Mareste-i condensatorul si/sau rezistenta de la intrare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines