Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat cu PIC16F628


Recommended Posts

  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai porogramul cred ca e cel din atasament, problema e ca nu stiu cum sa il transform in hex (am incercat eu cu MPLAB da avand in vedere ca nu stiu sa il folosesc nu a iesit nimic), as fi recunoscator daca doreste cineva sa imi dea niste sfaturi cum se face

Link to comment

Schema unui termostat din revista Elektor si soft adaptat de mine pentru senzor DS18B20. Merge sigur, foarte bine !

Si un cablaj pentru el, nu postezi ? Ceva mai multe detalii tehnice si detalii de constructie, daca se poate. Ce precizie are? Se poate monta si la o clocitoare? Multumesc.
Link to comment

Cablajul este in atasament. Precizie (..) 0.1 grade. Senzor DS18B20, atasat prin cablu de lungime maxima 100 m ! Altceva, ce-ar mai fi de spus ?

Pai in atasament este hexul si 2 imagini scanate din revista. Daca este vorba de cablajul din revista scanata ... e dublu placat si trebuie desenat.Credeam ca-l ai tu desenat intr-un program dedicat pentru cablaje.
Link to comment

Spre rusinea mea :jytuiyu nu folosesc nici un program pentru cablaje...Am ramas la metoda "old" de desenare manuala, trasare cu smoala diluata, s.a.m.d. Incercarile mele de "upgrade a tehnologiei" de producere a cablajelor m-au dezamagit...iar ritmul de producere nu a necesitat aprofundarea problemei. Singurele probleme apar la componentele (IC) smd...Scuze de off-topic...

Link to comment

Cablajul este in atasament. Precizie (..) 0.1 grade. Senzor DS18B20, atasat prin cablu de lungime maxima 100 m ! Altceva, ce-ar mai fi de spus ?

Ar mai de spus urmatoarele:1. Precizia senzorului e de +/-o,5 grade C , a nu se confunda cu rezolutia de afisare, care poate fi chiar mai buna de 0,1.2. Se poate renunta la cuart. Pentru astfel de aplicatii cu 628 eu folosesc totdeauna oscilatorul intern si merge perfect. Unde mai pui ca mai eliberez 2 pini!3. La Multi Ani tuturor! (cu asta trebuia sa incep)
Link to comment

1(3).Tuturor un An Nou de 2011 ori mai bun decat cei dinainte !2(2).Corect !3(1).Bineinteles ca d.nul AIonescu (il salut pe aceasta cale !) are dreptate !

Multumesc pentru salutari!Nu m-as fi bagat in seama daca nu s-ar fi precizat ca aplicatia este destinata unei clocitori. Si cum nu stiu care este precizia ceruta am vrut sa stie omul pe ce se bazeaza.Se poate mari precizia prin etalonarea traductorului si introducerea unor tabele de corectie (sau o relatie matematca, in functie de precizia ceruta). Asata-i avantajul microcontrollereului.Eu sunt un "fan" al lui DS18B20 dar are si el limitele lui.Sa auzim de bine!PSAm uitat ce era mai important!Pentru clocitoare cred ca ar fi interesant sa se foloseasca mai multi senzori, plasati in diferite puncte (alese in functie de configuratia incintei) si sa se afiseze. Comanda (de incalzire) sa se dea in functie de temperatura medie a unor puncte (eventual nu toate). Si se pot prevedea (in soft) alarme de avertizare, sa nu prajim locatarii in caz de vreo defectiune, ceva. Sky is the limit!
Link to comment

Tu ai citit ce-am spus noi aici ? Vezi punctul 2 :aut: .Se poate folosi 16F628A fara nicio modificare.

Mda...Se pare ca m-am exprimat eu gresit, vroiam sa intreb ce modificari trebuie aduse softului pt a folosi oscilatorul intern.Zilele astea incerc sa ii fac un cablajMultumesc si imi cer scuze pentru greseala
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines