Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitatoare FM


Guest cypi81

Recommended Posts

Stie cineva vreo schema de emitator ce poate fi folosita ca emitator intr-un walkie-talkie care sa bata in jur de 1km??Am incercat unul pe Fm (100Mhz) cu 2 tranzistoare 2N3553 dar nu batea decat in jurul blocului! :roll:

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

salut si paicea.. :roll: , daca ma poate ajuta cineva..cu o schema de walkie talkie..ca incerc sa fac si una dinaia..sa bata cam 500 de metrii...as fi recunoscator.

Link to comment
  • 4 months later...
Guest adyman

mai baieti cautati in batranul TEHNIUM si gasesti orice emitator dar la multe trebuie sa le pui un etaj de amplificare pt. ca vechiul regim nu prea ne dadea voie cu asa ceva,sau mai simplu luati-va cate o pereche de PMR-uri care sunt foarte ieftine si 'bat' pana la 5 Km in camp liber.BAFTA!

Link to comment
  • 2 months later...

Cypi, nu folosi transzistori puternici, cum sunt 2n3553, pentru ca nu faci altceva decat sa consumi curent aiurea. O antena acordata perfect face mult mai mult decat putere bagata cu lopata in finali. Banuiesc ca vrei sa emiti de undeva de acasa, asa ca mai bine pune mana si fa-ti un yagi, daca vrei sa emiti intr-o singura directie sau daca vrei omnidirectional, apeleaza la un Ringostar sau 5/8lambda.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines