Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest Mentor

Spuneti-mi pls ce shi cum sa fac

Recommended Posts

Guest Mentor

Sunt cam newbie in electronica , shi vreau sa-mi fac boxe+amplif , ceva care sa fie de calitate, cu toate chestiile, ce amplif e mai bun de facut, daca trebuie preamplificator ,filtrele cum trebuie sa fie, difuzoarele sa fie pe 8 ohmi impedanta, ca putere sa fie 100 W . Astept sfaturi.Multumesc mult :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

As zice ca daca te simti "newbie", sa stai mai intai si sa citesti cateva saptamani (sau luni :smt003 ) din posturile mai vechi de pe forum si apoi sa intrebi. Eventual vreo carte de electronica pt. incepatori. Iti va fi mult mai usor si tie si celor ce explica.Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar daca iti pui problema "trebuie sau nu preamplificator", nu cred ca ai sanse sa iti iasa o constructie complexa de prima oara. Poate ar fi mai bine sa incepi prin a asambla un kit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

foarte bun sfatul cu kitul :goodman:

iei si tu un kit si faci un amplif de ex asta il am acum in probe si se comporta bine si are si un pret acceptabil http://www.elprod.ro/cs0001.html

iti cumperi un traf toroidal de 2x29V in secundar de 300W, 2 condensatoare de 10.000uF si o punte redresoare si ai cam tot ce vrei... bine plus accesoriile necesare (mufe, cabluri, potentiometre, etc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

si eu care credeam ca e foarte bun ala cu cititul ... atentie la kiturile Elprod - schema e destul de elaborata si nu este disponibila in caz de nevoie [... sau de trasnaie :smt001 ].

Share this post


Link to post
Share on other sites

bine plus accesoriile necesare (mufe, cabluri, potentiometre, etc)

sa nu uitam si de radiatoare ....... ca sa nu isi dea omu` foc la ceva prin casa sau sa parleasca finalii :goodman:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mentor

Bine , intai citesc o carte,revista,tutorial axat pe constructiile amplificatoarelor pentru incepatori , o recomandare, un titlu, orice ar fi foarte binevenit. Apoi la chestia kit-urilor , acolo e nashpa ... deci iau placa aia, pentru ea imi trebuie sursa,regulator de tensiune, finale chestii pe care nu le inteleg rolul pe deplin.Ideea kit-ului e bestiala , e cea mai buna shi mai rapida cale de invatat. Thnx guys, u are the best :) !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cauta pe cineva care sa te ajute la inceput sa iti explice rolul pieselor. Si sa iti arate cum sa faci un cablaj, lucruri de inceput fara de care nu poti incepe sa iti faci un amplificator.DOcumenteazate puternic dak vrei sa faci ceva serios.Bafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines