Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor reţea wireles...


collemann

Recommended Posts

Buna ziua. Mă poate ajuta cineva şi pe mine cu unele sfaturi referitoare la o reţea wireless?

Ce vreau eu să fac, este să scap de cablul coaxial care îmi face legătura dintre antena receptoare de pe casă şi adaptorul wireless care îmi intră in portul usb al pc-ului [Client (a), în imaginea ataşată]. În locul acestui cablu ce pot să pun?? M-am gândit la un router wireless, dar nu am cum conecta antena mea de pe casă la acest router, iar routerul să-mi trimită semnal wireless în toată casa [Client (b)].... :nas: ... aveţi vre-o ideie?

 

Posted Image

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Acolo pui un acces point,sau un router care stie mod client sau bridge.din antena merge coaxial in acces point si din acces point tragi cablu utp la desktop.ap-ul poate fi telealimentat.nu poti pune o antena sa emita si una sa receptioneze,pt asta iti trebui router profesional,care contine minim 2 placi wireless minipci.eventual după acces point mai plasezi undeva in casa un router wireless.pretul pt un asemenea echipament este aproximativ 300lei +o placa wireless(50lei)+pigtail(30lei)

Link to comment

Solutia este un bridge WiFi . Poti folosi si un router care poate asigura si functia client. In ambele cazuri vei coboradin pod cu cablu ethernet pana la PC sau pana la un router.Ar mai fi o posibilitate si anume conectarea in regim WDS (Wireless Distribution System) intre un router aflat in pod si AP-ul din schita, asta doar in cazul in care ambele echipamente stiu WDS.Pentru primul caz iti recomand un router TOPEX cu WiFi (viewtopic.php?f=59&t=46390&start=0&hilit=topex).Succes!

Link to comment
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines