Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop prin LPT


Recommended Posts

Mai demult am facut osciloscopul acesta, acum 3 ani, dar nu mia reusit si nici nu am stat de capul lui!Voi ce ziceti de el, pana la ce frecventa merge si daca merita facut!Am Ci-ul cumparat de 3 ani si dupa ce lam probat o data si nu a mers lam "aruncat" in sertar si acolo a intepenit, dau de el tot timpul dar nu ma incumet sal arunc, am dat 14 lei pe vremea aia, acum nu stiu cat costa!Ceva pareri!L.E Acel piciorus EXTERNAL TRIGGER TTL la ce se foloseste?

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Mai mult de cate-va zeci de kHz nu cred sa mearga. Sincronizarea unui osciloscop poate fi facuta automat de un semnal livrat de canalul Y (sincronizare internă), sau un semnal aplicat la borna trigger extern – TRG EXT (sincronizare externă). Faptul ca nu merge circuitul se poate datora (depinde cum e facut softul) si de nepunerea la masa printr-o rezistenta a acestui ACK, parerea mea. Dar inainte de toate, ai facut testul daca portul tau e bidirectional? Ca daca nu e, n-are cum sa mearga!

Link to comment

Am gasit situl de pe care am luat schema si programul , dar acuma arata doar cum arata gata montat, dar nimik mai mult!Nu are rost sal postez, sau pentru informarea voastra scrieti pe google OSCCILOSCOPE LPT!Si daca dati la imagini gasiti o imagine cu tot mantajul care incape intro mufa de PARALEL PORT!

Link to comment

Asta mam gandit prima oara sal fac, dar dupa ce am mai citit in topicul respectiv, cineva a zis ca masoara maxim pana in 40khz, eu vreau pana in 100khz, deoarece eu lucrez cu SMPS intre 35khz si 75khz!O sal fac ca tot am CI-ul si sa vad cat duce, dar sper sa nu am suprize neplacute, pe langa asta ma gandeam sa fac un mic traf pe o ferita, un fel de reducere 1:10, si viceversa, daca voi avea semnale prea mici, calculand x10 sau daca sunt prea mari sa fie :10!Merge sa fac asa ceva?cam cate spire sa folosesc? ceva de genu 10 sp si 100sp? sau mai mult? 50sp si 500sp? Ca un fel de sonda!L.E Mam uitat pe schema si se pare PR2A nu este in regula, el trebuie sa aibe 3 functi dar in schema electrica 2 picioruse sunt la masa, cea ce face sa aibe doar 2 functi, adik la mijloc sau la un capat este defapt aceasi setare, dar pe desenul cutiei apare ca are 3 functi!P.S mam uitat si pe PCB si tot asa este ca in schema, ma gandesc ca poate sunt 3 variante dar in felul asta, 1 singur prima setare, 2 singur care este masa a doua setare si a 3 ma gandesc ca este 1+2 , adik masa si piciorusul 1!Altfel nu prea cred ca este varianta, da de ce nu este precizat , tipul de comutator, daca sunt cele vechi din casuri , mam gandit bine, ca sunt care fac acest lucru!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines