Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Buna seara! Am realizat si eu in aceasta seara un RR cu SMD (primul meu montaj cu SMD) pe ultrascurte cu TDA7010T.Cam mult chin la pinii integratului..in rest nu s-au ridicat probleme.Ce am vazut: fata de TDA7000 acesta este ceva mai nou si are 16 pini(nu 18!; 2 pini nu sunt prezenti : cel care lega acel condensator pt generatorul de zgomot si inca unul de la un etaj IF care ingusta putin banda pe cat se "intinde"un post).Mari deosebiri asa nu-s.Dar ce am remarcat la ambele: de ce pot prinde un post ok doar daca scot acel C=180pF de la pinul 7 in cazul lui TDA7010T sau de la pinul 8 in cazul lui TDA7000(in unele cazuri 150pF,depinde de publicatie)?Daca il las ii creste mult sensibilitatea si selectivitatea dar ii creste"peste poate"si se"da peste cap"intr-un fel pt ca la posturile care is ff puternice,poate supramodulate nu face fata si se aude "partait".Daca il scot le prind aproape pe toate...mai putin 2-3...pt ca de,ii scade putin si sensibilitatea.Ma rog..s-ar mai putea incerca putin reducerea reactiei intre pinii 6 si 8 respectiv 7 si 9 pt TDA7000 dar cica asta va afecta frecventa medie de 70KHz a integratului pt ultrascurte..na..nuj ce sa fac...vreo alta sugestie...e binevenita.

 

Apropos,ce parere aveti despre TDA7021?Zice ca e compatibil stereo,iesirea furnizeaza semnal special multiplex spre a fi decodat...oare sa aiba calitate mai buna a sunetului?

Link to comment
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines