Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

de ce nu ''con'' ???

TECH_FUN

Recommended Posts

De curand am aflat si am si probat treaba asta: NU SE POATE CREA UN DIRECTOR CU DENUMIREA "CON"... :tongue8: Stie cineva explicatia ?(asa, pt cultura generala)... :rolleyes:

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Sharky

3

• bogdanm

2

• TECH_FUN

2

Top Posters In This Topic

Dap, e denumire rezervata. Un fel de "fisier special", reprezinta o abstractizare a consolei. Pe vremuri puteai face ceva de genul:copy con lpt1:(direct din linia de comanda) si trimiteai ecranul direct la imprimanta :). Fiind o denumire rezervata, nu este permisa crearea unui director cu acest nume. Mai mult ca sigur mai sunt din astea. Poate imi mai amintesc cateva.

Memories strike back :) Daca vrei sa te distrezi, incearca:mkdir nul, urmat de rmdir nulmkdir prn, urmat de rmdir prnSau incearca numai mkdir nul sau prn, apoi dir. Have fun :)

ia uite ce a aparut azi la offline messages

incearca sa faci un folder denumit "con" si vei vedea ca nu poti!! Incredibil, chiar si Bill Gates insusi nu si-a putut explica aceast lucru ciudat. Anyway, incearca si vei vedea ca nu merge.. daca nu e asa sa nu dai mesajul mai departe!

Vine din partea unui coleg de an student si el la calculatoare Posted Image

ASTA-I REPLY-UL MEU...TOT SPAM

Incearca sa schimbi numele oricarui folder in "nul". Daca nu reusesti atunci inseamna ca ai o problema f. grava cu sistemul de gestiune a fisierelor si in scurt timp ai putea sa pierzi date importante. Rezolvarea ei cere reformatarea si repartitonarea hardiskurilor si reinstalarea windowsului+ultimele updateturi de cel putin 20 ori. Daca nici asa nu merge scrie-i un mail lui nea Bill Gates sa il intrebi ce parere are...ca doar el e seful deci stie sigur!

Posted Image

EXACT acelashi msg l-am primit si eu, doar ca nu l-am dat mai departe, mi se pare copilaresc :{ doar am verificat si spre surprinderea mea chiar asa era :))Ms pt rasp :prayer: , chiar eram curios...