Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ilocuire condensatori electrolitici amplificator HECO


Recommended Posts

Buna,Am un amplituner HECO SMR 640.Data fiind varsta lui as dorii sa-i inlocuiesc toti condensatorii electrolitici.Am niste intrebari pe care sper ca, cu bunavointa voastra, sa le elucidez.1.Daca inlocuiesc condensatorii e posibil sa se schimbe sunetul amplificatorului? Tocmai asta apreciez la el..sunetul cald, retro.2. Imi puteti recomanda de unde sa achizitionez condensatorii cu un raport pret/calitate bun? E vorba de condensatori intre 0.1 si 470uF la max 50v.3. Daca inlocuiesc filtrajul compus din 2 condensatori de 6800uF/35V Made in Japan cu altii de 8100uF/35v 105C crede-ti ca se pot ivi probleme?4. Ar trebui sa incep cu condensatorii de pe etajele finale acestia functionand la temperaturi mai ridicate deci riscul de a se fi uscat a fost mai mare?5. Sunt condensatori de 0.1uF,0.47uF,0.22uF electrolitici. Ar trebui inlocuiti si acestia??Au fost produsi de SANYO.Mai am 2 probleme cu acest amplificator.1. Scala radioului si acele indicatoare erau iluminate cu becuri alimentate la 8Vac. Vreau sa le inlocuiesc cu led-uri smd albe. Cum ar fi optim sa le alimentez utilizand tensiunea disponibila?2. Protectia difuzoarelor decupleaza aleatoriu. Am masurat pe fiecare iesire si nu am componenta continua.le-am monitorizat perioade lungi de timp fara sa gasesc vreo problema. E mai probabil sa fie protectia defecta sau unul din etajele finale sa-mi aduca cc din cand in cand pe iesire? Protectia e clasica cu un tranzistor ce comanda un releu cu bobina in cc.Cred ca 12v.Multumesc.

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

salutNu ti-as recomanda sa schimbi toti condensatorii decat cei de filtraj daca este nevoieDaca ii schimbi pe toti e posibil sa se modifice din parametri si daca nu ai ce experienta si ceva aparate de masura e mai greuScala o poti lumina si cu leduri alimentate din aceiasi tensiune daca o redresezi iar partea de protectie trebuie verificata sa nu fie lipitura rece sau cablaj fisurat

Link to comment
1.Daca inlocuiesc condensatorii e posibil sa se schimbe sunetul amplificatorului? Tocmai asta apreciez la el..sunetul cald, retro.

Daca inlocuiesti condensatorii cu unii care au aceeasi valoare, nu se va schimba cu nimic timbrul specific.

2. Imi puteti recomanda de unde sa achizitionez condensatorii cu un raport pret/calitate bun? E vorba de condensatori intre 0.1 si 470uF la max 50v.

Sint destule magazine pe net, care comercializeaza componente. Daca citeai regulamentul forumului cu atentie, vedeai ca nu se pot posta aceste date pe forum, considerindu-se reclama. Cine va dori, iti va putea transmite mesaj privat.

3. Daca inlocuiesc filtrajul compus din 2 condensatori de 6800uF/35V Made in Japan cu altii de 8100uF/35v 105C crede-ti ca se pot ivi probleme?

Nu recomand sa inlocuiesti acei condensatori decit daca cei vechi au devenit ineficienti (s-au uscat) si se simte un brum distinct atunci cind aparatul nu reproduce vreun pasaj muzical.

4. Ar trebui sa incep cu condensatorii de pe etajele finale acestia functionand la temperaturi mai ridicate deci riscul de a se fi uscat a fost mai mare?

Poti incepe si de acolo. Dar daca vrei sa-i inlocuiesti pe toti, poti incepe de oriunde.

5. Sunt condensatori de 0.1uF,0.47uF,0.22uF electrolitici. Ar trebui inlocuiti si acestia??

Au fost produsi de SANYO.

De obicei, in timp, condensatorii electrolitici se usuca, isi pierd capacitatea, au pierderi din ce in ce mai mari. Daca ai posibilitatea, ii poti masura inainte de ai inlocui (capacitate si pierderi).

1. Scala radioului si acele indicatoare erau iluminate cu becuri alimentate la 8Vac. Vreau sa le inlocuiesc cu led-uri smd albe. Cum ar fi optim sa le alimentez utilizand tensiunea disponibila?

In primul rind trebuie sa redresezi acea tensiune, apoi sa formezi grupuri de 2..3 leduri inseriate cu o rezistenta care se vor monta in locul fiecarui bec. Rezistenta o vei calcula in functie de cerintele ledului (tensiune si curent).

2. Protectia difuzoarelor decupleaza aleatoriu

Daca ai verificat amplificatoarele si nu au componenta continua la iesire, verifica si circuitul protectiei: condensatoare electrolitice, sistemul mecanic al releului defect, integritatea pcb si a lipiturilor, contacte de lucru murdare.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines