Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
one

Cine se pricepe la motoare?

Recommended Posts

Am un motor asincron, cu rotor in scurt-circuit (cred ca nu gresesc).Motorul are 3 fire, se conecteaza la reteaua monofazata cu 2, al treilea se leaga printr-un condensator de o valoare recomandata, inscriptionata pe motor.Specificul acestui motor consta in faptul ca are rotorul in exterior, astfel ca statorul are "polii magnetici" spre exterior, iar rotorul are forma unui pahar asezat cu gura in jos, care "imbraca" statorul.Rotorul este din aluminiu, sau un aliaj care contine in mare parte aluminiu.Pe axul acestui motor vreau sa fixez o placa cu un circuit care se roteste impreuna cu axul, evident.As vrea sa alimentez acest circuit, altfel decat confectionand un colector cu perii, varianta pe care am incercat-o si merge, dar nu prea imi place.Ideea, de fapt dorinta mea, este sa montez o bobina undeva pe rotor, unde ar capta campul magnetic al statorului si tensiunea indusa sa o redresez si sa alimentez montajul. Imi trebuie 5V la 200mA.Nu sunt prea optimist in privinta aceasta dar, cine stie, poate vine cineva cu o idee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa captezi campu mag al statorului slabe sanse, adik nush nu prea ma pricep, dar parerea mea e ca sa mearga asa ceva generatorul de camp sa fie separat adica alta bobina in jurul statorului, n-am mai auzit de asa ceva , teoretic mi se pare realizabil... spor la treaba :weedman:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.