Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Start From 0 ! CNC

Guest hackdoom

Recommended Posts

Guest hackdoom

Doresc sa imi construesc un mic cnc pentru prrelucrare textolid Marime Maxima A5 [cat un caietel mic ]

Vreau sa folosesc ca soft Mach3

Vreau sa folosesc ca motoare : Motor pas cu pas 1Nm si ax dublu de la http://www.hi-end.ro

Vreau sa folosesc Fulie HTD 10mm cu 12 dinti ....sau ? cine ar putea sa dimensioneze corect sa imi spuna ce ar trebui ??

Vreau ca masa de pe axa X sa fie mobila .....

axa y ..va fi suspendata ...

z -ul as dori sa il realizez simplu cu 2 pozitii "sus " "jos " ceia ce ar insemna ..... : freza la 1 cm deasupra textolitului sau 0.1 mm in textolit ...

vreau sa folosesc pentru "alunecare " rulmenti clasici ...in loc de Axe ghidaj sau rulmenti lineari

As dori sa fie ceva " low cost " dar totusi sa dea randament ....

Crede-ti ca se poate realiza ceea ce imi doresc ?

Puteti sa ma ajutati un pic cu dimensionarea ?

Multumec pentru ajutor ,astept raspunsurile domneavoastra

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• visinica

3

• katran

1

• znecula

1

• iulian_2233

1

Guest ionut musat

Salut, nu cred ca te poate ajuta cineva sa iti dimensionezi masina asa cum vrei tu. Numai tu sti cum vrei sa arate masina ta.

Ce intelegi tu prin dimensionare?

Pentru ceea ce cred eu ca tu intelegi prin dimensionare iti trebuie autocadul sau multe foi si dai drumul la desenat pana isese ceea ce vrei tu, dupa care transpui in realitate

Modele sunt destule pe net cu componente low cost, deci se poate realiza.

http://www.hobbycnc.hu/English.htm

Guest hackdoom

prin dimensionare ..inteleg .... : Sunt deajuns cele 3 motoare pentru a actiona cu ajutorul curelelor dintate cele 3 axe ? au destula putere , nu vor fi suprasolicitate ?Vreau ca masina sa iasa cat de mica posibil pentru a taia in textolid de marime a5 ....deci masina va avea axa X - 50 centimetri'axa y 30 centimetri z - cat mai mic cu atat mai bineIntrebare de dimensionare : Ce precizie pot optine ?daca voi folosi un "reductor " sa zicem de la motor fulie cu 12 dinti si pe axa x fulie cu 120 dinti ...si voi dori sa deplasex axa x de la un capat la celalat la o viteza mica ce-i drept nu voi intampina probleme din partea softuliu "mach3" ??Nu vreau sa folosesc ghidaje ci doar rulmenti pentru glisarea celor 3 axe.....

Guest ionut musat

Uitate si aici un pic: http://engraving.majosoft.com/index.htm ... sub=7&lnk=

Modul cum vrei sa faci tu masa nu mi se pare in regula decat daca masa este destul de solida, pentru ca zona de contact pe sina de rulare este pre mica. Daca vrei sa fie mic atunci trebuie sa pui rulmentii numai in capete, astfel vei reduce la minim posibil jocurile.

Sau aici http://www.hobbycnc.hu/English.htm mecanica 34

scuzedar e prea mare distanta dintre motor si fulie o sa fie prea mare flambajul, plus vibratiileideea nu e prea bunanici masa, ca are foarte mic loc de deplasareuitate pe net si studiaza cum o realizat alti altfel :sparge: intai studiaza bine si dupa aia investestesucces

Cel mai bine ar fi sa stii exact cat vrei sa investesti ... 1000 , 2000 , 10.000 ? De ce vrei sa te limitezi la o suprafata de lucru asa mica ? Diferenta de cost nu e asa de mare ... Nu merita sa te apuci sa faci o masina de acest gen fara componente de calitate ... bani aruncati pe fereastra ... O sa te oftici mai tarziu ...ti-o spun din experienta ... parerea mea ... bafta .

bunaun cnc micut gasit pe forumul de pe cnczonecare este solid si care poate fi realizat destul de usorpretul intre 1500-2000unul asemanator construesc acuma dar cu piese ce am luat de pe hiendcontrolerul unipolar pe 3 axe cu motoare mici , cam 1,4Asi mai ce am pe acasae foarte bun pt pcb sper sa ajute poza atasata

• 3 weeks later...

Pot sa-ti dau un raspuns aproximativ, dar implica doar:-structura mecanica din lemn sau ce-o fi ala: cam 100-200 ron-motoare mici: cam 50 ron de 1 A-drivere sa le faci tu: cam 150 ron Presupunem ca folosesti o sursa de calculator si un calculator vechi ptr soft iar cu restul te descurci.Totalul cred ca se ridica pe la 400-500 ron pentru ceva cu care sa faci PCB-uri cel putin eu asa estimez.