Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere difuzor subwoofer pt sistem CAT CS-907


Guest oldgamer

Recommended Posts

Guest oldgamer

Posed un sistem CAT CS-907 (se poate vedea aici http://www.nestelectronic.ro/produs_com ... tcs907.htm) , o chinezarie de altfel dar de care eram destul de multumit. Din pacate subwooferul a patit un accident si nu se mai poate folosi. In concluzie , m-am gandit sa-mi fac altul. Problema e ca nu ma pricep deloc la electronica. Subwooferul avea un difuzor de 40 W , 4 Ohmi. Ce difuzor sa-mi aleg pt noul subwoofer ? Trebuie neaparat sa fie tot de 40 W ? Si tot de 4 Ohmi ? Ce se intampla daca e mai mare (ex. 80W) ? se arde ceva ? (repet , sunt total afon la asa ceva.). Boxele sunt pasive si amplitunerul mi se pare destul de OK , asa ca nu as vrea sa renunt la el. Sunt dispus sa cheltuiesc cam 1 mil. pt difuzor , asa ca as fi recunoascator daca mi-ati putea da ceva sfaturi . (cu incinta cred ca o sa ma descurc ).

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Spune te rog dimensiunile cutiei si portului de bass reflex.....sai/sau dacai datele tehnice ale wooferului ...ca sa pot simula o incinta semanatoare..daca ai parametri TS ai difuzorului original ar fi foarte bine..Daca difuzorul este de peste 30 cm(de si ma cam indoiesc dar nu imi dau seama) s-ar putea sa trebuiasca sa chestuiesti mai mult...Daca pui alt difuzor se va auzi altfel ...va fi cam greu sa faci sa se auda exact ca inainte...Daca pui de 8 ohm in loc de 4 ohmi vei pierde din eficienta sitemului dar nu se va arde nimic..

Link to comment
Guest oldgamer

Vreau sa-mi fac o incinta noua , fiindca cea veche nu se mai poate folosi. (accidentul a fost destul de serios) :axe: . Daca reusesc sa-mi aleg un difuzor o sa costruiesc si incinta si cred ca o sa ma descurc. Problema mea era daca se poate folosi un difuzor mai mare (ex. Visaton / W 200 NG 4 OHM) care are 75 W , fiindca nu vreau sa risc sa se arda amplitunerul , fiindca sunt destul de multumit de el. Difuzorul vechi era de 40 W si 18 cm diametru. Cam atat este tot ceea ce stiu despre el. Merita sa dau banii pe difuzorul de mai sus ? si daca e de 75 W nu or sa fie probleme cu amplitunerul ? (repet , sunt total afon la electronica.) Sau sa iau tot un difuzor de 40 de W ? are ceva avantaje unul mai serios ?

Link to comment
  • 1 month later...

ai perfecta dreptate - eu vazusem ca omul intreba de dif-uri de putere mare - 80W - potential rigide si greu de urnit cu un amp de aproape 1/3 capacitate... on topic - as incerca un sub activ - ca acel reciever din ce tin minte are si iesire de linie pentru sub - sau legat "taraneste" pe iesirea de sub amplificata - prin intrarea de nivel inaltbafta

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines