Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest oldgamer

Alegere difuzor subwoofer pt sistem CAT CS-907

Recommended Posts

Guest oldgamer

Posed un sistem CAT CS-907 (se poate vedea aici http://www.nestelectronic.ro/produs_com ... tcs907.htm) , o chinezarie de altfel dar de care eram destul de multumit. Din pacate subwooferul a patit un accident si nu se mai poate folosi. In concluzie , m-am gandit sa-mi fac altul. Problema e ca nu ma pricep deloc la electronica. Subwooferul avea un difuzor de 40 W , 4 Ohmi. Ce difuzor sa-mi aleg pt noul subwoofer ? Trebuie neaparat sa fie tot de 40 W ? Si tot de 4 Ohmi ? Ce se intampla daca e mai mare (ex. 80W) ? se arde ceva ? (repet , sunt total afon la asa ceva.). Boxele sunt pasive si amplitunerul mi se pare destul de OK , asa ca nu as vrea sa renunt la el. Sunt dispus sa cheltuiesc cam 1 mil. pt difuzor , asa ca as fi recunoascator daca mi-ati putea da ceva sfaturi . (cu incinta cred ca o sa ma descurc ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spune te rog dimensiunile cutiei si portului de bass reflex.....sai/sau dacai datele tehnice ale wooferului ...ca sa pot simula o incinta semanatoare..daca ai parametri TS ai difuzorului original ar fi foarte bine..Daca difuzorul este de peste 30 cm(de si ma cam indoiesc dar nu imi dau seama) s-ar putea sa trebuiasca sa chestuiesti mai mult...Daca pui alt difuzor se va auzi altfel ...va fi cam greu sa faci sa se auda exact ca inainte...Daca pui de 8 ohm in loc de 4 ohmi vei pierde din eficienta sitemului dar nu se va arde nimic..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest oldgamer

Vreau sa-mi fac o incinta noua , fiindca cea veche nu se mai poate folosi. (accidentul a fost destul de serios) :axe: . Daca reusesc sa-mi aleg un difuzor o sa costruiesc si incinta si cred ca o sa ma descurc. Problema mea era daca se poate folosi un difuzor mai mare (ex. Visaton / W 200 NG 4 OHM) care are 75 W , fiindca nu vreau sa risc sa se arda amplitunerul , fiindca sunt destul de multumit de el. Difuzorul vechi era de 40 W si 18 cm diametru. Cam atat este tot ceea ce stiu despre el. Merita sa dau banii pe difuzorul de mai sus ? si daca e de 75 W nu or sa fie probleme cu amplitunerul ? (repet , sunt total afon la electronica.) Sau sa iau tot un difuzor de 40 de W ? are ceva avantaje unul mai serios ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Vasile

poti folosi linistit un difuzoar cu o putere mai mare, nu se intampla nimic cu amplificatorul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti lua difuzorul Visaton linistit..dar sa nu cumperi un difuzor de putere mult mai mare ca amplificatorul pentru ca difuzoarele de puteri mai mari(la aceleasi dimensiuni) tind sa aiba sensibilitate mai mica......

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu are treaba diametrul difuzorului cu mobilitatea luiiar la un difuzor cu SPL mare nici nu ai nevoie de putere mare ca sa devina suparator intr-o camera :finga:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ai perfecta dreptate - eu vazusem ca omul intreba de dif-uri de putere mare - 80W - potential rigide si greu de urnit cu un amp de aproape 1/3 capacitate... on topic - as incerca un sub activ - ca acel reciever din ce tin minte are si iesire de linie pentru sub - sau legat "taraneste" pe iesirea de sub amplificata - prin intrarea de nivel inaltbafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.