Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare pt. Depanatori TV! Cum stati cu comenzile ?


Guest DanTM

Recommended Posts

Am renuntat acum aproximativ un an la aceasta meserie dupa vreo 7 ani de munca pe teren la reparat TV-uri, acasa la clienti . Asta dupa ce au inceput sa scada constant numarul de comenzi pe care le aveam zilnic, si nu stiam de ce !? Cred ca poate sa existe o singura explicatie,(repet,cred) -vanzarile in rate cred ca sunt cauza ! Tot de acum un an am un job de birou linistit,poate prea linistit,si imi este dor de munca pe care o faceam inainte. nu stiu ce sa fac sa revin la vechea meserie sau sa stau la locul meu !?De aceea va intreb cum stati cu comenzile pt. reparatii, aveti mai mult sau mai putin de lucru ca si inainte ?

Link to comment
  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ai dreptate.Castigurile din manopera de depanare au scazut simtiror. in afara faptilui ca au aparut ratele ,cred ca in orasele din provincie si nu spun la tara reparatia unui tv sau orice aparat a devenit aproape un lux.Fata de pretul manoperei pretul pieselor de schimb a crescut f. mult marind mult pretul general al reparatiei. probabil ca incet dar sigur pretul unei reparatii ca sa fie convenabil si sa poti trai din asa ceva sa ajunga ca prin tarile vestice cam la o treime din costul tv-ului.atunci va deveni mai convenabil sa cumperi ceva nou decat sa repari ceva mai ales a doua sau atreia oara. si mai e ceva ! fiabilitatea tveurilor aparute in ultimii ani pe piata noastra a crescut f.mult sa speram ca dracul n-o fi asa de negru!!! grig

Link to comment

aiurea, fiabilitatea a scazut la produsele de pe piata noastra si chiar si de pe piata europeana, de la tubul cinecop pana la diode, totul este prost cine e destept si stie sa repare televizoare scumpe va castiga intotdeauna , cine nu se va plange ca nu mai merge cu depanareaoricum depanarea se face numai avand o firma dotata cu tot ce trebuie atat material cat si din punct de vedere al documentatiei , cei care merg acasa la oameni nu fac depanare , ci doar "castiga un ban in plus"

Link to comment

TARA nu fi chiar asa rau, ca si acasa la client se pot face depanari destul de profesioniste , doar cu un multimetru si un osciloscop si niscai piese de schimb (bineinteles ca nu o sa umblu dupa mine nu stiu cite prosesoare de 1.000.000-2.000.000 sau trafuri de linii in servieta) , da de exempu sa depanezi o sursa de Royal , Goldstar, Nei...etc (schimbind niste condensator, BU-uri, diode...etc..) la domiciliu clientului cred ca merge, sau in caz de furtuna cum se intimpla de la un fulger sa schimbi un selector(ma rog si cite ceva prin sursa) se poate si asta la client acasa, chiar si procesorul daca ai o pompa si un ac de seringa il schimbi acasa la client(bineinteles dupa ce il cumpara), ca nu investesc eu cum ziceam mai sus sa umblu cu 30 de tipuri de procesoare in buzunar.Deci concluzia, in multe cazuri sint defecte minor de nu merita carat Tv-ul la service, de multe ori am intilnit la Tv-uri moderne dupa un an , doi apar lipituri reci..etc, de exe tv fara rastru(adica nu se vede nimic) clientu speriat (domnule doare e nou de 2 ani si s-a a stricat asa rau?) si cind cola o lipitira rece la alimentarea filamentului(merita carat la service de la etajul 7) , in plus clientul e fericit ca nu e bai-ul asa mare si nici nu trebuie sa il care, si plateste omeneste, da chiar mai mult decit ceri. Deci? citeodata merita sa repari si clienti sint destui, eu am vreo cinci de doua zile la care nu am ajuns, ma tot suna in fiecare zi.

Link to comment
  • 4 weeks later...

mai baieti aia nu e depanare, repet , mai castigati un ban in plus .depanarea se face la sediul unei firme, cu certificat de garantie pe care scrie data si defectul , bon fiscal cu cat a platit , televizorul tinut in probe , astfel incat daca se mai intapla ceva clientul sa stea linistit ca nu a fost pacalit .tu ce parere ai , soundx , esti depanator serios, daca te suna oamenii zilnic si tu nu te duci ? - sau faci si tu cat poti in timpul liber , deci castigi un ban in plus exact cum am spus ?muresan , orice se poate , aici ai dreptate :wink:

Link to comment
Guest soundx

Mai Tara, ma duc si eu cit pot si cum pot, ca pe linga depanatul de Tv-uri mai am doua servicii si ma ocup si de automatizari industriale pe la diferite firmulete. Dar daca te ocupi numai de depanari, cred ca poti inca traii decent ( clienti sint cacalau, dute tu in primul sat care e mai aproape si intra in prima casa si zi ca repari Tv-uri, sa vezi cum apar zeci de vecini: "hai domnule si pe la mine ca......") .

Link to comment

nu te-am contrazis in acest aspect , dar si ce am spus eu in primul raspuns este adevarat, cei care vor castiga din depanare in viitor vor fi cei care stiu sa repare televizoare "suparate" si au acces la documentatie si soft de ultima ora .de ex , tu nu vei putea niciodata sa repari acasa la om un tv modern la care trebuie programata memoria sau accesat un meniu service in care sa modifici anumiti biti , fara computer nu faci nimic ( din pacate 90% din depanatori nu lucreaza cu computerul sau nu au acces la internet)

Link to comment
Guest muresan

Ai dreptate tara!si eu am servici dar de la ora 16-20,am o fosta uscatorie,unde depanezam si o tabla cu reparatii tv afara si este de lucru.cu garantie da ,cu factura mai rar (aproape deloc),dai un bon facut pe calculator cu stampila si semnatura.voi cat dati garantie pe reparatie?ceva tarife? (ex:la un samsung 51 model 93-94 pt schimbat 4,5 conzi in sursa cat luati?

Link to comment

eu de luna asta am manopera fixa de 450.000 lei / tv pentru clienti obisnuiti, iar pentru firmele la care le tin service-ul si care imi aduc sute de tv pe an deocamdata 250.000 lei / tv , dar o sa le cresc si lor din ianuarie la 350.000 lei garantie pentru clienti : 3 luni pe defect , iar pentru firme 12 luni , doar pentru manopera, piesele le platesc orice ar fi

Link to comment

din pacate am doar un ap de 3 camere , as avea nevoie de spatiu dublu dar cine isi mai permite la preturile de acum ..am 2 baieti angajatidaca esti firma , oricum trebuie formulare personalizate de la 1 ianuarie , deci faci bonuri de comanda - chitanta , si nu mai trebuie sa tai facturi si chitante decat la cererea clientului penru firme eu tai factura lunara pe tot , nu fac nimic nominal

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines