Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema tv Lux S


TESSLA

Recommended Posts

  • Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

De fapt deocamdata nu m-ar interesa toata schema. Ma intereseaza numai valoarea rezistentei R 300. A fost demontat de cineva care a pus-o la alt tv. Va multumesc mult pentru amabilitate si daca voi intampina probleme la depanare voi apela la ajutorul oferit de dumneavoastra. Va multumesc inca o data!

Link to comment

Dupa cum ma asteptam au aparut si problemele. Am inlocuit rezistenta respectiva cu doua de 330 de ohmi/16 W puse in paralel. Cand alimentez televizorul, dupa vreo 20 de secunde, tubul PY 88 se incinge la rosu. Adica anodul, cred ca ala e, se inroseste cu totul si se observa si ceva lumina albastra degajata in interior. Si nu am nici rastru. Ce ar putea fi defect?

Link to comment

Aha. Ma gandisem si eu la asta, da cu un creion de tensiune. Cat despre Dy 86, nu este. In schimb este TV 18. Cred ca cineva a inlocuit tubul cu dioda. Si am facut urmatorul experiment: Dioda TV 18 cu un capat era infipta in pipa, cred, destinata tubului Dy86 si in celalalt capat al diodei era lipit firul care intra in tub; am dezlipit aici si am asezat de asa natura firul incar sa fie foarte aproape de capatul diodei. In mod normal ar fi trebuit sa se produca un arc electric intre capatul diodei si fir, nu? Ca nu s-a intamplat nimic. Iar anodul lui Y88 s-a inrosit iarasi. Ma scuzati daca va bat la cap, da sant incepator in ceea ce priveste tuburile si tv-urile.

Link to comment

Salut,Pin-ul 3 este catodul si este conectat la "masa" primtr-o punte din sarma sau prin doua cose lipite intre ele . Colegii se refera la pinii 1 si 2 care reprezinta grila 1 de la tubul PL 500 si unde intr-adevar la o functionare corecta se masoara - 55 V .Deocamdata insa trebuie sa cautati langa transformatorul de linii un condensator de 47 nF / 1000 V ( C 333 , poate avea si 56 nF ) . Verificati acel condensator . Daca acesta este strapuns provoaca inrosirea tubului recuperator PY 88 ( PY88T) . Daca acest condensator este bun , defectul este in transformatorul linii care trebuie inlocuit in acest caz . Recomand sa nu mai porniti aparatul pana nu gasiti defectul care provoaca inrosirea tubului . Aparatul poate functiona foarte bine si cu dioda TV 18 (daca este buna ) in locul tubului DY 86 ( DY 87 ) .

Link to comment

Am uitat un amanunt : Daca acel condensator este gasit defect, se va inlocui numai cu unul de acelasi tip ( invelit in metal ) . In nici un caz nu se vor pune condensatoare de tip PMP , cu hartie sau alte tipuri deoarece rezultatul va fi lamentabil . Exista si condensatori de import de aceeasi capacitate si la 1300-1600 V care pot fi folositi cu succes ( rectangulari galbeni , nu-mi amintesc producatorul ) . Daca este cazul , gasim .

Link to comment

Am cautat C333 pe langa traf dar nici urma de el. Am gasit totusi un condensator fara indicativ, zic eu, era marcat cu 3 linii rosii deci 2.2 nF ar fi trebuit sa aiba. In realitate are numai 160pF. Mentionez ca acest condensator, aflat in imediata vecinatate a trafului, avea un terminal lipit pe calaj si unul la unul din capetele bobinei trafului. L-am inlocuit dar situatia a ramas asemanatoare. Am masurat si tensiunea despre care mi-ati spus, am -49, -50. Nu e chiar - 55 dar cred ca e bine. Am verificat si dioda TV si se pare ca acolo sant probleme. Nu e buna. Nu conduce decat cu aparatul setat la 200Mohmi, si atuncea in ambele sensuri. Am sa incer sa o inlocuiesc cu vreo 10-15 IN40007 ( mai e neaparata nevoie si de rezistente de egalizare?) Desi banuiesc ca nu de asta se inroseste anodul tubului PY88. Va multumesc pentru rabdare si astept in continuare idei/ sugestii.Si uitam sa va mai rog ceva, ati putea sa-mi spuneti cu ce alte piese mai este conectat condensatorul respectiv? Poate il voi identifica mai usor. Numai bine!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines