Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

alarma auto - sugesti,etc pls


Guest m_mayday

Recommended Posts

Guest m_mayday

vreau si eu sa imi cumpar o alarma auto,ce imi sugerati?nu vreau sa imi iau "scorpion" ca un coleg are deaia si iau spart astia masina cu alarma pusa (si p deasupra e prea raspandita si telecomanda nu e prea aratoasa)eu ma gandeam la un "eagle master" p 4 butoane,nu stiu exact ce fac toate ca nu am studiat-o prea mult dar asa imi place Astept sugestii idei ceva!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Incearca Code Alarm are telecomanda cu cod variabil, senzor soc inflarosuMonteaza si inchidere centralizata si lasa alarma sa o comande.

Link to comment
Share on other sites

stati linistiti, indiferent ce alarma ai, daca e sa-ti sparga masina, tot o faceeaglemaster e o alarma buna la pretul eipe digitalworld.ro este cam 1,5 mileu o am cam de 1 an, si am avut o singur problema cand a "uitat" codul uneia din cele 2 telecomenzi (evident, cea pe care o foloseam frecvent) dar s-a rezolvat prin functia de "invatare" a telecomenzii

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vezi ca se vorbeste mult (inclusiv de catre creatori de alarme) despre cod saritor, cod schimbator, cod variabil, rolling code, hopping code si alte denumiri. Exista un algoritm creat de Microchip care se numeste Keeloq care este practic imbatabil, respectiv niste circuite integrate specializate pt treaba asta. Multi proiectanti de telecomenzi utilizeaza Keeloq. La receptie se utilizeaza fie un integrat HCS decoder fie decodificarea si identificarea telecomenzii se fac prin softul scris in alarma, in acelasi microcontroller care se ocupa si de senzori, sirena etc.. Deci criteriul este acesta: inauntrul telecomenzii sa se afle integratul HCS-200 sau HCS-300. Detalii in fisierul atasat.Probabil ca nu este ceva absolut dar este cert ca e un criteriu bun. Trebuie desfacuta telecomanda si sa te uiti la placuta, sa aiba acest integrat.Asta in legatura cu transmisia radio de la telecomanda pana la alarma. Sigur ca sunt si alte caracteristici/preferinte pt alegerea alarmei.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines