Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu un Panasonic TC-14L1EE


Bird

Recommended Posts

Va salut ! Are cineva si poate sa-mi dea o schema pentru un Tv Panasonic TC-14L1EE ? Are placa de baza -TNP197074 , si pe ea CI TA8719AN , MN1872419TWC ,..... Am gasit integratul de cadre ars , l-am schimbat , are rastru cu dungi de intoarcere , dar semnal nu Va multumesc !!

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Salut ! Uitati va dau eu o schema asemanatoare,dar nu este chiar aia care va trebuie dvs,dar eu sper ca sa va fie de ajutor.Mult Succes !

Multumesc ! Am gasit-o si eu pe net , si o sa ma folosesc de ea deocamdata , iar unde nu corespunde ...pe pipaite . Cu stima ,
Link to comment

Va salut ! ....m-am cam grabit . Inaite sa-l strang am constatat ca la pornirea din intrerupator , sau bagat in priza cu intrerupatorul pornit , aparatul pleaca doar cu rastru , fara sunet fara "purici " . Dupa ce apas pe orice tasta de pe panoul frontal , functioneaza normal . Tensiunea de BO este de 110V . Tensiunile pe pinul 33 / stand-by / al procesorului sunt 0V si 5V . Pe pinul 2/stand-by /al conectorului D13 / E13 tensiunile sunt de 0 si 0.4V . Optocuploarele , la rece , par a fi bune . Aveti vreo idee , vr'un sfat ? Va multumesc !

Link to comment

Va salut !Am constatat niste anomalii : cand ii dau drumul prima data , din intrerupator sau punandu-l in priza , pe pinul 33 al procesorului sunt 0V si dupa activare 5V . Daca-l opresc si-l pornesc in scurt timp , gasesc 5V , dar nu functioneaza (e doar rastul ), apare semnal la activare de pe panou . Pe colectorul lui Q1207 , cand este deschis am ~5V iar dupa rezistenta de 2,2K-R1252 raman 0,4V .....

Link to comment

... e posibil sa fie din circuitul de reset ? O data pleaca stand-by cu 0V , alta data cu 5V.

Atasez niste sreenshot-uri ale partii de alimentare , cu rugamintea ...poate va uitati un pic pe ele . Lasand deoparte faptul ca televizorul pleaca la inceput doar cu rastrul .....comutand on / off , tensiunea de iesire standby se schimba din 0V in 5V si invers ...fara sa se opreasca TV-ul . Iesirea de standby din procesor intra in grupul de tranzistori Q1207 , Q1209 , Q1231 , D1214(MA700) . Tensiunea de standby pentru alimentare este luata de pe anodul diodei D1214 si este 0V sau 0,42V . Am schimbat dioda cu o alta , ca sa am 0,6V , dar tot nu merge . Am scos dioda si..dupa o pornire defectoasa (tot rastru ) pot sa opresc si sa pornesc TV-ul .
Link to comment

Intreb doar:rastrul este gol ca si cind ar porni pe av?,fara afisaul de av pe ecran?Aveti ceva programe tv memorate?Incercati sa-i dati o cautare automata sa memoreze programele tv (daca sinteti pe reteaua de cablu)

.......la pornirea din intrerupator este doar rastrul alb ,curat , dupa actionarea unui buton de pe panoul frontal , porneste pe programul pe care era cand a fost oprit putand sa mut pe ori ce alt program care este deja memorat . Dar....nu mai pot sa-l opresc de pe panou (nu am telecomanda) cu toate ca procesorul comuta tensiunea de standby . Nu am gasit datasheet pentru dioda MA700 . Ma gandesc sa nu fie dubla si sa fie 1.2V pe ea in conductie . Cred ca o sa incerc sa-i pun doua diode 1n4148 in serie .
Link to comment

Se schimba datele problemei .......am cumparat telecomanda si : de pornit poneste la inceput tot numai cu rastru , fara semnal , dar dupa ce-l actionez pe un program din telecomanda apare si semnalul , pe urma pot sa-l opresc / pornesc (standby / on )tot din telecomanda . Am masurat tensiunea care iese din procesor la oprirea din telecomanda si am gasit aproape 3V - facand ca si tensiunea de pe bara de stand-by ce pleaca de pe anodul diodei sa fie cam tot atat , tensiune care poate sa-mi actioneze prin optocupluare si sa blocheze sursa . Daca as reusi sa-l fac sa porneasca cu semnal ......ar fi perfect . Numai ca nu stiu . M-am blocat . Am cautat un integrat de reset MN1280 si nu am gasit . (sperand ca poate e de acolo ) . Acum ...imi puteti da niste pareri ??

Link to comment

...pinii de BLK si MUTE de pe procesor sunt "trasi" in 0 . Daca i-am deconectat placa si video si sunetul . Am simulat resetul tinand in 0 pinul pana 1,2 secunde , nu a fost nici o schimbare . Am verificat cu osciloscopul daca nu oscileaza intrarea de la remout sau de de la tastatura , si nu am gasit nimic ..... Stiti ce ar putea provoca minunea asta ?

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines