Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare Leduri


Guest traian_stc

Recommended Posts

Guest traian_stc

Salutare, am un fan controller cu niste leduri foarte puternice si as vrea sa le schimb cu altele care abia sa se vada, binenteles ca nu stiu nimic despre leduri si m-am gandit sa apelez la voi..asa ca ce ar trebui sa stiu despre un led inaine sa-l schimb?

Am pus si un filmulet de pe net ca sa vedeti ce tare sa vad.

 

o_ey2Jn4RMM

 

Posted Image

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Monteaza o rezistenta in serie cu fiecare LED. Pentru a alege valoarea rezistentei (mai usor) legi in serie cu LED-ul un potentiometru (sau semireglabil) de 5...10K, conectat ca rezistenta variabila si actionezi cursorul pina iti place cum lumineaza. Masori rezistenta potentiometrului si montezi o rezistenta cu acea valoare.

Link to comment
Guest traian_stc

N-am inteles nimic :)) dar mersi pentru raspunsNu am de unde sa fac rost de potentiometru si nici nu stiu ce sa fac cu el, eu vroiam un raspuns simplu, adica sa-mi spuneti ce leduri sa cumpar ca sa le inlocuiesc pe acele din fan controler :d

Link to comment
Guest traian_stc

Am incercat crede-ma, problema e ca pe dinauntru nu poate fi pusa banda pentru ca ledurile nu mai intra unde trebuie iar pe dinafara arata urat estetic :)Le-am dat si cu oja chiar :ras:

Link to comment

Daca tot vrei sa-l desfaci fa poze fata / spate la placa electronica si posteaza aici poate gasim alimentarea generala a ledurilor si nu e nevoie decat de o rezistenta. Ledurile pe care le vrei nu prea exista decat prin colectiile muzeelor deoarece acum se fabrica leduri mai eficiente si mai luminoase si acesta este scopul principal. Ar mai fi si ledurile cu corpul din plastic mat care emit mai putina lumina, fiind mai difuze. Mai poti cauta leduri cu unghiul de deschidere cat mai mare, peste 120 grade, si asa luminozitatea efectiva pe gaurica aia din plastic este mai mica. Cat despre taierea / dezlipirea unui pin de la led si montarea unei rezistente in serie cu led-ul, daca la origine se alimenteaza cu 12V din calculator ai o rezistenta de 470 ohm (exact 440 ohm la 20 mA, dar 440 nu exista si se ia urmatoarea valoare). Acum in serie cu acea rezistenta adaugi o rezistenta intre 330 si 820 ohm, pe incercate, in serie cu un led si vezi cand ajungi la luminozitatea dorita. Daca vrei sa pui banda adeziva neagra sau galbena si trebuie sa o tai in cerculete cu diametrul de 5 mm si asa va intra in acel cilindru.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines