Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori


Vizitator

Postări Recomandate

Poți să te inspiri din asta : http://www.niqro.3x.ro/coms1/CMOS2.htm . Oricum e plin netul de aplicații de numărătoare digitale. Dar cum vrei să sesizezi mașinile, optic sau cu contacte pe calea de rulare ? Fiindcă ambele presupun niște soluții care să elimine numărarea falsă. La cele optice trebuie introdus un monostabil ca să nu numere reflexiile pe aceeași mașină, la cel mecanic trebuie fie monostabil, fie impulsurile divizate cu doi, ca să nu numere dublu la trecerea celor două perechi de roți ale mașinii. Nu e chiar simplu de pus în practică, dacă vrei o schemă completă ,,la cheie,, pui un anunț la Bazar - Servicii ElectroJob. Altfel nu știu cine va pierde atâta timp să-ți facă o astfel de lucrare gratis. 

Link spre comentariu
Vizitator Marius Corado

Eu vreau sa fac momentan doar circuitul pe placa de teste alimentata de la o baterie de 9 v , restu fac p parcurs , adica am schema care trebuie facuta in PLC  .

Link spre comentariu

Simplu, de exemplu cu o baterie de 9V  înseriată cu o rezistență de circa 470- 1000 Ohmi. Marchezi cumva firul ce vine de la plusul bateriei și pui plusul pe rândul 1 al afișorului, firul de minus mutându-l succesiv pe coloanele de la 1 la 8. Va trebui să se aprindă succesiv câte un led de la intersecția dintre rândul 1 și coloanele 1-8 respectiv cele ce formează o linie orizontală.Se schimbă rândurile și coloanele, notându-se pe o hârtie dispunerea pinilor corespuzători.

Link spre comentariu
Vizitator red_dog4ever

Multumesc de raspuns, dar am reusit. Nu stiam cum sa aflu pinul 1 dar dupa cateva cautari pe google in engleza am aflat raspunsul.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ceva de genul unor dreptunghiuri cu sageti intre ele:

 

Generator audiofrecventa -> Reglaj nivel sonor (R10) -> Amplficator audiofrecventa -> Traductor electroacustic (difuzor)

 

La "Generator..." adaugi alte doua dreptunghiuri:

- Reglaj general al frecventei (R9)

- "Tastatura" care stabileste frecventa generata la apasarea fiecarei clape.

Editat de Ticu
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator claudyubz

As avea si eu nevoie de putin ajutor din partea voastra in legatura cu conectarea unui potentiometru la schema atasata. Nu stiu care reprezinta intrarea si care iesirea din potentiometru in schema. Conform fisei integratului pinul nr. 4 reprezinta input treble. Adica linia cu sageata este iesirea din potentiometru si intarea in integrat? Am desenat corect?

post-175947-0-24406800-1444935211_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări