Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Separare galvanica a portului paralel


Guest cata88pl

Recommended Posts

Guest cata88pl

Bună seara. Am de creat un proiect şi anume placa cu circuite a unui automat de băuturi răcoritoare, creat pe o placă de test. Pentru acest proiect, circuitul trebuie legat la un pc prin portul paralel. Mă puteţi ajuta cu separarea galvanică a portului paralel? Că nu aş vrea ca din cauza unui scurt sau din alte motive să ajungă la placa de bază tensiuni periculoase. Nu voi folosii mai mult de 10-12 pini ai portului, decât cei 8 de date şi poate câţiva de status. Separarea galvanică se poate face undeva pe parcursul cablului paralel? Ca să nu încarc şi mai mult placa de test. Şi aşa parcă prea mică. Mulţumesc mult. Cu stimă, Cătălin Mihai.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest cata88pl

Multumesc pentru raspunsuri.Trebuie sa folosesc portul paralel, asta e una din specificatiile proiectului.Inca o problema, cum se face numaratorul de bani cu bistabili?Ca eu din calc prin portul paralel apas pe un buton care sa corespunda monezilor respectiv bancnotelor si nu vrea sa fac verificarea direct din softul cu care o sa introduc intrarile si pe care or sa se vada iesiriele.MUltumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines