Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparate foto


niq_ro

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Depinde pentru ce vrei sa-l folosesti(poze in natura cu lumina puternica, poze in interior cu blit/fara blit, vrei zoom mare sau nu te intereseaza, vrei focalizare rapida sau ti-e indiferent....). Specificatiile te ajuta doar partial... daca alegi mai multe aparate/firme cu acelesi specificatii urmeaza sa cauti poze reale(pe siteuri de sharing foto, in reviewuri) pentru a vedea care-ti plac mai mult. Poti vedea daca sunt ok culorile pentru tine(depinde si de cum sunt procesate ulterior fotografiile), daca optica e sufient de clara, aberatiile cromatice, cat de compresata e informatia din fotografie, cat de mare e zgomotul la un ISO mai mare..... etc.....

Link spre comentariu

daca e primul aparat, eu as recomanda ceva in jurul sumei de 700 de lei, ca sa te lamuresti (pe bani putini) ce vrei sa faci mai departe.depinde foarte mult ce vrei sa fotografiezi cu acel aparat (exterior, interior, ziua, noaptea, vrei sa filmezi (eventual HD, dar cred ca toate sunt acum la fel)), vrei sa ai posibilitatea de a regla toate setarile, vrei doar sa apesi pe un buton, vrei sa faci poze macro, vrei zoom...NU as recomanda unui incepator un DSLR sau un mirrorless.

Link spre comentariu

e un aparat foarte bun pentru un incepator, asa zis un starter kit.pentru o diferenta mica de bani eu as fi luat in ziua de azi un starter kit cu cmos. in privinta fiabilitatii habar nu am cum se comporta aparatele astea entry level in timp. legendele spun ca aparatele ieftine facute de canon ar fi printre cele mai fiabile, dar cred ca si nikon este tot pe acolo.faptul ca merge AA o sa vezi ca e un mare plus. probabil ca aparatul nu se vinde cu acumulatori, dar 4 acumulatori (2 in aparat si doi de rezerva in gentutza) or sa-si merite banii. la inceput o sa faci foarte multe poze ca sa ai de unde alege cateva bune.

Link spre comentariu

nu recomand nimic, e chestie de noroc.am avut mai multi energizer de 2500 mA fabricati in japonia (foloseam cate patru o data). au fost foarte buni vreun an si ceva dupa care au devenit foarte prosti (autodescarcare foarte puternica). am sters firma asta dintre preferinte. de ceva vreme am panasonic si sony (tot fabricati in japan) care indica numai 2050 mA dar merg mult mai bine si de mai multa vreme decat precedentii. pe cei panasonic e mentionat ca nu au autodescarcare. am prieteni care sunt foarte multumiti de sanyo ceva eneloop tot sub 2500mA. in concluzie nu e bine sa te arunci la aia care mentioneaza curenti foarte mari sau la chargere ultra rapide care-i omoara la fel de rapid.

Link spre comentariu

"Votez" si eu pentru incarcare lenta(e de preferat ca acumulatorii sa se reincarce doar cand sunt consumati) si acumulatorii eneloop, respectiv Sanyo XX(eneloop de 2500mAh). Dar... cum am mai spus in alte locuri pe forum, acumulatorii sa fie cat mai proaspeti. La cei eneloop este specificata pe blister data fabricatiei, la Sony, Sanyo si Maha data fabricatiei e stantata pe folia protectoare ce inveleste fiecare acumulator. Oricum... mai mult de 2 ani nu tin acumulatorii de capacitate mare(peste 2000 mAh), asta daca sunt proaspeti. Dupa 2 ani maxim se descarca mult prea repede. Cei preincarcati (eneloop) sunt mult mai rezistenti in timp... am deja de aproape 5 ani 8 acumulatori eneloop ce functioneaza ireprosabil... insa nu se descurca prea bine cu aparatele prea insetate... cand folosesti blitul dureaza mai mult incarcarea acestuia.

Link spre comentariu

Eu am cumparat pt fii-mea un Nikon S6300 (500ron) Consider ca e un ap. f . bun la banii astia.Pozele sunt bune chiar si in conditii dificile de lumina, filmarea e cea mai buna comparativ cu alte ap. din aceiasi categorie.Zoomul optic de 10x e un avantaj (mai ales la focala scurta) iar stabilizatorul de imagine chiar te ajuta .De asemenea ,,coopereaza'' f bine cu blitzul.Singurul punct slab al lui e faptul ca lucreaza cu acumulator li-ion EN-EL12 ,care e destul de scump (intre 40-90ron) dar cred ca merita.

Link spre comentariu
Vizitator danielsan24

buna seara.....vreau sa imi cumpar un aparat foto la mana a doua un Canon powershot s5is....face pozele in dungi dar de filmat filmeaza foarte bn ma costa mult reparatia sau se merita sa o cumpar??? stima

Link spre comentariu

Daca il iei pentru filmat , ia-l.Pozele in dungi le face din cauza shutterului blocat pe deschis.Conector flexibil defect, shutter blocat mecanic sau chiar solenoidul de actionare a shutterului defect.Toate sunt in interiorul obiectivului deci nu scapi ieftin cu reparatia din nici o pozitie.Iti recomand service-ul canon pentru asta pentru ca nu gasesti piese de blocuri optice de canon la orice colt de strada.Ca sa nu mai zic de un meserias care sa se aventureze la demontat-montat un obiectiv.

Link spre comentariu
Vizitator danielsan24
Daca il iei pentru filmat , ia-l.

Pozele in dungi le face din cauza shutterului blocat pe deschis.Conector flexibil defect, shutter blocat mecanic sau chiar solenoidul de actionare a shutterului defect.

Toate sunt in interiorul obiectivului deci nu scapi ieftin cu reparatia din nici o pozitie.

Iti recomand service-ul canon pentru asta pentru ca nu gasesti piese de blocuri optice de canon la orice colt de strada.Ca sa nu mai zic de un meserias care sa se aventureze la demontat-montat un obiectiv.[/quot

 

 

 

eu il vreau pt poze....si cat mai dau si la un servis cred ca imi cumpar unul nou in garantie

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări