Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows 7 32bit-memorie-placa de baza


Guest mihai110

Recommended Posts

Guest mihai110

Salutare!Nu-i dau de capat la o treaba cu windows 7 asta, si anume ca el "poate" functiona cu un numar max de rami. Mai complicat e ca la 3 placi de baza diferite cu care am lucrat memoria maxima suportata e alta cantitate..., si mai exact: Placi de baza: * Gigabyte 965p-ds3..........4 gb ram (3.5 usabili)* Asrock p45de3...............4 gb ram (3.44 usabi)* Asus p5p43/usb3............4 gb ram (3.2 usabili)Dilema e ca nu stiu cine stabileste cata memorie maxima poate folosi acest windows: windows-ul in sine sau placile de baza..? Caci observati diferentele de mai sus.., eu am pus 8 gb de ram pe placa Asus si imi zice ca "3.2 gb usabili" iar in manualul placii spune ca la win de 32biti sa nu instalez mai mult de 3 gb de ram. Bun daca se refera in mod strict la windows 32biti atunci de ce am obtinut aceste diferente? Eu acum am un kit de memorie care sta degeaba 2x2 gb pt ca nu vrea windows-ul sa lucreze cu toti.. sau placile de baza.. nu pot sa-mi dau seama care-o fi "seful".Poate ma lamureste cineva., Multumesc!

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Singur spui că ai instalat Windows 7 pe 32 de biţi. Cu ce te-ar fi încălzit dacă pe toate plăcile bază ai fi avut 3,52 GB utilizabili? Cele 3 plăci au chipset-uri diferite, aşa că e explicabilă diferenţa dintre ele. Controller-ul de memorie se află în chipset, în MCH (în chip-ul care se numea northbridge înainte de P4).Instalează Windows 7 64-bit, dacă vrei să foloseşti mai mult RAM, dar nici în cazul ăsta, nu văd la ce-ţi trebuie 8 GB. Ca să te lauzi la prieteni?

Link to comment
Guest mihai110

"former_Alfred" pe o placa "Asus P5Q-Pro"cu cipset p45 identic cu cea de la asrock imi vede 3,2 gb iar pe asrock 3,44 gb, nu neaparat din motiv ca cipsetul e diferit.., iar eu am pus 8 gb pt jocuri si pe viitor vreau sa-mi fac platforma pe i7, si voi folosi memoriile pe care le mai am..,intreband printre "vecini" mi-au povestit de "windows xp" ca nu suporta rami.. mai multi si ca win 7 n-ar trebui sa limiteze acest lucru, multam pt raspunsuri sunt lamurit !

Link to comment

pe o placa "Asus P5Q-Pro"cu cipset p45 identic cu cea de la asrock imi vede 3,2 gb iar pe asrock 3,44 gb, nu neaparat din motiv ca cipsetul e diferit..,

Chipset-ul n-o fi diferit, dar implementarea sigur e diferită. Dacă erau la fel, s-ar fi vândut amândouă sub acelaşi brand, fie ca Asus, fie ca Asrock. Asustek îşi vinde produsele sub cele două branduri, departajate pe criterii de calitate. Deci chiar producătorul recunoaşte că sunt diferite, dacă le vinde sub branduri diferite.De exemplu, Intel spune că chipset-ul P45 poate fi folosit fie cu video on-board, fie cu PCI-Express. Dacă una din implementări merge cu nucleul grafic din chipset, nu crezi că va apărea o diferenţă de 256 MB RAM faţă de cealaltă ? Dar dacă tu ştii mai bine decât Intel că sunt cu "cipset p45 identic", cine e Intel, ca să te contrazică ?! :limb:
Link to comment
Guest mihai110

... ok, informatia de care aveam nevoie e ca win 7 - 32bit nu poate lucra decat cu 3 gb ram, "bitii" astia fiind o latime de banda sau ceva de genul..., eu am intrebat aici pe forum cautand oameni avizati in a-mi da raspunsuri corecte., ca asa intreband pe la "carpaci" m-am lecuit, unii care sunt putin "iritati" de nivelul intrebarii.. nu stiu ce le-as putea spune ca sa nu-i deranjez, daca eram asa dotat cu informatii nu mai intrebam.Multumesc inca o data, si m-apuc de instalat win pe 64 biti. :freaza:

Link to comment

Sunt multe versiuni de Windows 7 pe 64 de biţi, iar unele dintre ele au limitări foarte severe, inclusiv la capitolul RAM. Recomandat ar fi să instalezi versiunea Professional, dar merge şi una superioară (Enterprise sau Ultimate). În orice caz, nu te lega la cap cu Home sau cu Starter.

 

Physical Memory Limits: Windows 7

 

Version............................Limit in 32-bit Windows ....................... Limit in 64-bit Windows

 

Windows 7 Ultimate ......................4 GB ............................................... 192 GB

Windows 7 Enterprise ................... 4 GB ............................................... 192 GB

Windows 7 Professional ................. 4 GB ............................................... 192 GB

Windows 7 Home Premium .............. 4 GB ................................................ 16 GB

Windows 7 Home Basic .................. 4 GB .................................................. 8 GB

Windows 7 Starter ........................ 2 GB .................................................. 2 GB

 

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778(v=vs.85).aspx

Link to comment

Pentru PC-ul de acasa, nu are rost sa arunci bani pe sisteme de operare gen "Ultimate"(excludem, fireste, pirateria), Home Premium e perfect, iar un sistem cu 8GB RAM va face fata la 90% din aplicatiile existente si la modul general in care un user foloseste PC-ul. Cu toate aplicatiile instalate, si sub 100 "processes" in Task Manager, mie imi "consuma" PC-ul 2,4-3GB. Deci 8GB sunt arhisuficienti. Iar de sistemele de operare pe 32 biti poti uita, sunt vechituri.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines