Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLACA DE BAZA ASUS M2V


Guest alrisha

Recommended Posts

Guest alrisha

Am o problema cu o placa de baza ASUS M2V.Ii dau start, ruleaza pana la butare si apoi se intoarce la pagina cu poza firmei M2V.Toate setarile din bios sunt facute corect,am schimbat si bateria,am facut si un update de bios si.........la fel. Placa arata perfect,curata, C-urile sunt bune.Are cineva vreo idee?

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Adică restartează? Scoate-i poza, ca să vezi ce zice în timp ce face asta. Are o opţiune în BIOS, "Full screen Logo" sau ceva de genul ăsta. Dacă afişează poza, opţiunea respectivă e "enabled". Dă-i "disabled", ca să poţi urmări pe ecran ce se întâmplă. Poţi să-i dai "disabled" şi la Quick Boot, ca să-şi facă toate testele în timp ce boot-ează.Eventual, încearcă să boot-ezi de pe un Live CD (Knoppix, de exemplu) să vezi dacă merge sau tot restartează.

Link to comment
Guest alrisha

am facut asa cum ai spus si se blocheaza la ....checking NVRAMnici tastatura nu mai merge.Cu quick boot disabled se opreste la pres ESC.TO BOOT...8,7,6,5,4,3,2,1 SI SE BLOCHEAZAsi la fel nu mai merge nici tastatura

Link to comment

Încearcă să o porneşti fără a avea nimic conectat la placă, nici un hard-disk şi nici o unitate optică (CD / DVD) . Dacă are probleme cu identificarea device-urilor de pe IDE, acolo se blochează, la checking NVRAM. Unele plăci Asus au în BIOS o opţiune "IDE detect time-out". Vezi dacă ai aşa ceva şi la ce valoare e setată. Ultima dată când mi se bloca o placă în felul ăsta, era din cauza unui hard-disk Western Digital cu jumper-ul pus pe "master with slave". Nu aveam nici un device slave la el, deci trebuia pus jumper-ul pe "single" şi s-a rezolvat imediat ce am făcut asta.NVRAM (non-volatile RAM) se află fizic în chip-ul care conţine şi BIOS-ul. Dacă nu e ceva legat de IDE-uri, poate fi chiar o problemă a chip-ului de BIOS. Dar dacă nu e în soclu, n-ai cum să-l înlocuieşti cu altul de probă.La modul general, mai poate fi şi o problemă cu un modul de RAM. Dacă ai mai multe module, încearcă să o porneşti cu un singur modul, pus în slotul cel mai apropiat de procesor. Dar tot aşa, încearcă să o porneşti fără să conectezi hard-disk-uri sau unităţi optice la ea. Ar mai putea fi şi din cauza vreunui device USB conectat la ea, există modemuri şi imprimante care crează astfel de probleme, aşa că ar trebui să nu ai nimic extern conectat la ea. Oricum, n-am înţeles dacă ai placa în calculator sau faci probe cu ea pe masă. Când o ai în calculator, se întâmplă să uiţi diverse chestii conectate la ea. later edit: ai încercat să o laşi mai mult, să vezi poate totuşi trece de "checking NVRAM" ? Din ce mai povesteau unii sau alţii, sunt unele cazuri când stă 2-3 minute, după care boot-ează normal, iar în alte cazuri stă câte 20-25 de minute, până când afişează mesajul acela cu "hit F1 for setup or F2 for loading defaults".

Link to comment
Guest alrisha

Placa e pe masa,nu am nimic conectat la ea,doar difuzorul, mausul si tastatura.Am scos HDD-ul si unitatea optica si apare CHECKING NVRAMBiosul e in soclu, as putea sa pun altul?Si trebuie unul identic?

Link to comment

Da, ar trebui probat un BIOS de la o placă identică. E posibil ca al tău să fie buşit într-o zonă care nu e rescrisă cu ocazia update-urilor. Iar dacă găseşti la cineva o placă identică, poţi proba şi BIOS-ul tău pe aceea.O altă verificare din categoria "shot in the dark" ar fi să probezi şi un alt procesor, dar şi procesorul tău pe altă placă.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines