Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capsula procului...


Guest crz

Recommended Posts

Ieri mi-am schimbat coolerul de pe procul meu socket A. Am ciobit putin capsula (sau au ciobit-o aia cand l-au montat initial) dar vad ca functioneaza perfect in continuare.Care este rolul respectivei capsule?

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest mister_rf

Ce procesor ai?...

Unul care arata cam asa...

Posted Image

Si este ciobita pastila aia dreptunghiulara din centru? :smt004

Acolo este de fapt cristalul de siliciu pe care este ''construit'' procesorul... Ceea ce se vede este baza cristalului si depinde unde si cat de mare este distrugerea pentru a afecta functionarea procesorului.

Link to comment

Exact.S-a faramitat doar o parte f mica de pe o margine.Oricum, banuiesc ca la asemenea 'defecte' cand ii dai drumu ori merge ori nu. Nu exista "merge la 84.73% din viteza initiala :)).Mie mi se pare ca este intrucatva si o problema de design a socketului. Nu este prea greu sa musti din capsula respectiva cand schimbi un cooler...

Link to comment

Se pare ca nu am fost atat de norocos pe cat credeam. Dupa o vreme a inceput sa faca figuri PC-ul. Se restarteaza ori in windows, ori inainte de a boota, ori dupa o vreme de functionare. Am mutat memoriile pe pc-ul 'vechi' si merg ok.Sunt acestea simptome de procesor luat la rindea?

Link to comment

Vezi era un test pe undeva pe net cu care se testa un proc dupa overclock (sorry am uitat cum se numeste) ia si fa testul ala si daca nu se reseteaza sau ia foc e oki :finga: Cu toate ca sar putea sal fi stricatte sfatuiesc sal vinzi f repede ca oricum nu merge cum mergea :d

Link to comment

Nu obisnuiesc sa vand lucruri stricate drept bune :). Daca as putea boota windows-ul i-as face teste. Dar in momentul asta rar se intampla sa booteze windows-ul, iar cand o ia se restarteaza imediat.

Link to comment

Nu cred ca e stricat procesorul.Asta ori merge ori nu.Incearca astaDa imprumut procesorul, placa de baza, memoria pe la alti prieteni si vezi cum le merg lor. Poate problema e de la placa de baza, sau ceva conflicte.

fals. un proc ciobit poate functiona din 2 in 14.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines