Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare si statie si boxe calculator


Guest razor_one

Recommended Posts

Guest razor_one

Tocmai mi-am luat un cablu RCA>Jack 3.5 să îmi leg staţia (Technics SU-Z2) la calculator. Am băgat cablul în mufa verde a plăcii de sunet şi merge perfect. Acum eu vreau să păstrez şi boxele pe care le am la PC. Să aud ori în staţie, ori în boxele de la PC. Nu vreau să le folosesc simultan, ci alternativ. Dacă bag boxele PC sau staţia în mufa albastră de pe placa de sunet, nu se aude, doar pe cea verde. În Volume Control nu am nimic pe mute.Placa de sunet este onboard. Cineva mi-a sugerat să folosesc setarea 'quad speakers', însă nu merge.Staţia are ieşiri: Aux, Phone şi Tuner. Nu cunosc cu ce se mănâncă. Eu am legat-o pe Aux. Posibil să fie de la drivere? Nu ştiu.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

mi-am cumparat si eu un spliter dinasta si mi se pare cam naspa pentru ca imparte puterea semnalului in 2 mi se aud numai jumatate ca si cand le bag direct ..............

Ori ti se pare tie ori ai o problema in alta parte.Placa de sunet suporta impedante de ordinul zecilor de ohmi, iar orice intrare de amplificator are macar 10kohmi, deci 2 intrari in paralel nu vor avea mai putin de 5-10kohmi (in cel mai defavorabil caz) astfel ca nu are de ce sa scada amplitudinea semnalului daca folosesti spliter.Cum de ai ajuns la concluzia ca se aude de 2 ori mai incet ? e clar ca te-ai gandit tu ca se va auzi mai incet.verifica sau schimba cablurile de semnal, de asemnea incerca sa scoti unul din cabluri din spliter in timp ce merge muzica sa vezi daca e diferenta.
Link to comment

Daca ai pus casti atunci este posibil sa scada amplitudinea semnalului dar totusi nu asa de mult. Daca placa de sunet e slaba (eventual integrata) si castile au impedanta mica 32-16ohmi sigur scade amplitudinea semnalului.Daca scade amplitudinea datorita impedantei mici a castilor doar sistemul ar trebui sa se auda mai incet, castile ar trebui sa se auda la fel... de asta cred ca ti se pare.Incearca asa cum ti-am mai zis, scoate din spliter una din mufe cand merge muzica si vezi daca se simte diferenta. Prima data incearca sa scoti castile.

Link to comment

Atunci singura solutie e sa folosesti amplificator separat pentru casti, eventual niste de boxe mici de PC care au iesire jack.Placa de sunet duce si impedante mici dar scade semnalul... nu ai ce sa-i faci, decat daca faci un adaptor de impedanta cum ti-am zis mai sus.Daca nu pui amplificator separat la casti nu ramane decat sa dai sistemul mai tare cand bagi castile :sparge: sau sa maresti volumul din PC.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines