Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor plasma Sony KE-42 MR1 defect


Guest eXplode

Recommended Posts

Guest eXplode

La modelul asa de televizor, sunt doua piese adica Plasma Display Panel si Media Receiver Unit. Toata conectica, intrari iesiri se face in receiver, el comunicand cu ecranul prin 2 cabluri, unul de date si unul de alimentare.Am inteles de pe niste forumuri de afara ca nu se poate achizitiona separat receiverul. Cel cu buba este receiverul care are placa de baza fisurata ( a fost la reparat la un nene) defect care a aparut probabil de la transport. Nu a reusit sa-i dea de capat..Am gasit pe E-bay 2 receivere de vanzare si ajung cam la 300 de $. Cel care a incercat sa-l repare a spus ca "se poate construi efectiv un televizor in spatele ecranului, este pacat de el "Intrebarea este daca se merita investitia intr-un receiver (300 $+transport+taxe, vama), daca se poate face ceva cu ecranul, transformat in monitor ceva, sau aruncat la tomberon si achizitionat un TV nou ( un LCD-LED ).

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

La modelul asa de televizor, sunt doua piese adica Plasma Display Panel si Media Receiver Unit. Toata conectica, intrari iesiri se face in receiver, el comunicand cu ecranul prin 2 cabluri, unul de date si unul de alimentare.Am inteles de pe niste forumuri de afara ca nu se poate achizitiona separat receiverul. Cel cu buba este receiverul care are placa de baza fisurata ( a fost la reparat la un nene) defect care a aparut probabil de la transport. Nu a reusit sa-i dea de capat..

Am gasit pe E-bay 2 receivere de vanzare si ajung cam la 300 de $. Cel care a incercat sa-l repare a spus ca "se poate construi efectiv un televizor in spatele ecranului, este pacat de el "

Intrebarea este daca se merita investitia intr-un receiver (300 $+transport+taxe, vama), daca se poate face ceva cu ecranul, transformat in monitor ceva, sau aruncat la tomberon si achizitionat un TV nou ( un LCD-LED ).

_____________Pacat!pacat...dar vreti sa va angrenati singur in aceasta problema?ptr.aceasta va trebuie cunostinte,documentatie,pricepere si creieri fripti nu cruzi...eu zic sa-l duci la un la nene specialist ,nu cizmar,si dupa aceea sa decizi inmormintarea lui, fiindca-i pacat,pacat!...
Link to comment
Guest eXplode

Sa inteleg ca-i genul de proiect la care s-ar baga un electronist din pasiune si daca ar fi ecranul lui, adica nu s-o faca pentru altcineva. Probabil ca-i munca multe si neplatita. Din pacate eu nu am cunostintele necesare. Acum intrebarea devine: se merita investitia intr-un receiver cumparat de pe E-Bay cu toate taxele ?? Sau reorientarea la LCD-LEDObserv ca timpul plasmelor a cam apus, au venit in forta LCD-urile si au preluat piata. Nu mai stau sa enumar diferentele dintre cele doua ecrane, cred ca le stim cu totii.

Link to comment

Cu siguranta,cred, ca va iesi un vax.NU te sfatuiesc sa te angrenezi in asa ceva-bani cheltuiti fara o baza viabila-doar vise-,studiu ,proiect,executie,probe,modificari>fac parte integranta din ""cercetare""ptr.lansarea experimentala a unui produs unicat(sper sa nu te apuci de aceasta>dar nimeni nu ti se opune dorintei tale)Si nu in ultimul rind,necesitatea de specialisti beton in domeniu>>experienta costa.Incearca sa repari scula existenta ,la un specialist nu la un nene...fara bataie de cap,iar regretele -pacat!...- vor ramine de domeniul trecutului si se vor uita.Succes!...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines