Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

5.1 ---- ????

Guest alex77

Recommended Posts

Poate o sa sochez cu intrebarea dar daca nu ma pricep intreb. Mi-am cumparat un DVD player (cu divix) si are iesire audio (normal 5.1). Dar daca pun orice CD se aude doar pe boxele din fata. Daca bag un alt CD player in auxiliarul de la sistemul de boxe, atunci il pot asculta pe suround si se aude in toate boxele. Cum sa fac sa aud filmele pe toate boxele? Sau de ce depinde asta? [/b]

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• FIXVID

2

• ionut20

1

• nonyhaha

1

pai, in cazul in care in boxe ai intrare stereo si boxele au decodor, ar trebui sa se auda in toate boxele, daca in boxe ai intrare 5.1, ar trebui sa ai in dvdplayer selectarea modului de auditie in 5.1 sau dolby surround, sau alt efect, dolby digital, pro logic...

am avut si io aceiasi problema mai demult care am rezolvat-o pana la urma: vezi ca la suround ai niste optiuni pt intrare spre exemplu: 5.1CH, 5.1 IN, 2.1 IN etcdepinde de suround. Chestia e ca i-am schimbat intrarea din optiuni pana am reusit sa primesc semnal pe toate 6 boxe(inclusiv subb)asa ca incearca si tu sa modifici ca poate e aceasi chestie :yawinkle: daca nu sorryspor

am avut si io aceiasi problema mai demult care am rezolvat-o pana la urma: vezi ca la suround ai niste optiuni pt intrare spre exemplu: 5.1CH, 5.1 IN, 2.1 IN etcdepinde de suround. Chestia e ca i-am schimbat intrarea din optiuni pana am reusit sa primesc semnal pe toate 6 boxe(inclusiv subb)asa ca incearca si tu sa modifici ca poate e aceasi chestie :yawinkle: daca nu sorryspor

Am bagat audio pe auxiliar si vad ca asa merge .... Posibil ca 5.1 sa fie doar pt. DVDuri unde sunt trase pistele astea audio. Multumesc pt. raspuns
  • 1 month later...

se pune problema daca filmul are coloana sonora 5.1 daca nu 5.1 no sa auzi in totae boxele

daca bag un alt CD player in auxiliarul de la sistemul de boxe, atunci il pot asculta pe suround si se aude in toate boxele.

ce cd player ai bagat?? cu muzica ?> sau cu ce?sar putea ca sistemu tau de boxe sa aiba un fel de "expander" ...daca ii bagi o sursa stereo sau mono ea o reda in 5.1 ..de fapt se copiaza canalele de front si se va auzi aceeasi chestie si in canalele de rear sau in cel mai bun caz se baga si ceva efecte de delay, in sub se insumeaza canalele cu un ftj si in centru se insumeaza canalele right si left

se pune problema daca filmul are coloana sonora 5.1 daca nu 5.1 no sa auzi in totae boxele

daca bag un alt CD player in auxiliarul de la sistemul de boxe, atunci il pot asculta pe suround si se aude in toate boxele.

ce cd player ai bagat?? cu muzica ?> sau cu ce?sar putea ca sistemu tau de boxe sa aiba un fel de "expander" ...daca ii bagi o sursa stereo sau mono ea o reda in 5.1 ..de fapt se copiaza canalele de front si se va auzi aceeasi chestie si in canalele de rear sau in cel mai bun caz se baga si ceva efecte de delay, in sub se insumeaza canalele cu un ftj si in centru se insumeaza canalele right si left
Sorry. Asa este la inceput. Pana inveti trece timp si pui intrebari penibile.Da asa este, sistemul iti permite si sa imiti un 5.1 si sa ai sunet real 5.1. Si ai in spate conexiuni pt toate variantele. Am descoperit intre timp ca sunt DVDuri (chiar originale) care nu au sunet 5.1. In principiu, orice film are la inceput un ditai' meniul si de acolo poti sa-ti alegi sunetul. Partea proasta este ca daca sunetul nu este 5.1 atunci trebuie sa incepi sa invarti firele prin spate si sa le montezi pe auxiliar. Unde, daca montezi pe auxiliar, ai un 5.1 (sau 6.1 dupa caz) forat. Adica se aude in toate boxele dar nu este un 5.1 real (diferit in fiecare difuzor) ci este un 2.1 impartit in patru. Si atunci ai de ales. Fie mergi tot timpul pe auxiliar pt. ca se aude pe toate boxele (destul de placut) si nu mai umbli la fire, fie pozitionezi pe 5.1 dar nu auzi de cat DVDurile care au sunet pe 6 canale iar in rest se aude doar pe boxele din fata (2.1). Ar mai fi varianta sa muti tot timpul din fire pana strici contactele alea din spate.Eu personal am ales sa tin pe auxiliar cu 5.1 fals si sa mut firele pe 5.1 doar daca am cine stie ce film care chiar se merita sa-l auzi super bine.

aceeasi problema o am si eu io am facut in felu urmator :-cand am coloana 5.1 setez boxele pe intrarea 5.1-cand am coloana 2.0 setez boxele pe aux (iesirea de front din dvd player are pus un splitter o parte a spliterului merge in intrarea de front a boxelor iar cealalta parte merge in aux)