Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freza FUS22


Postări Recomandate

Te referi la tot ansamblul frezei, sau la dispozitivul de facut canale de pana?

Nu! Acela este "capul de mortezat". Capul de frezat vertical este practic, alaturi de consola frezei, cel mai important accesoriu al unei freze universale.

Unde se poate gasi un cap de frezare vertical pentru o freza FUS22...??

Daca nu poti sa-l obtii odata cu freza (banuiesc ca este vorba de una SH) atunci poti incerca sa obtii o reducere importanta a pretului de achizitie.Cu bani putini sunt foarte putine locuri unde poti incerca sa procuri unul. Marile targuri saptamanale, in special cele cu un pronuntat caracter tehnic, cum ar fi spre exemplu targurile auto, au intotdeauna si sectoare unde poti gasi scule sau accesorii de masini-unelte. O alta sursa, poate chiar mai buna, este REMAT-ul, cu conditia sa iti asumi neajunsurile unei cautari sistematice (aidoma acului in carul cu fan) precum si pe cele legate de terfelirea hainelor in timpul acestor cautari. Cautarea se face adesea pe suprafete foarte intinse, de ordinul zecilor de ari si uneori este incununata de succes, alteori nu. Altminteri, daca dupa un timp de unul, doi ani de cautari prin asemenea locuri, nu reusesti sa gasesti, atunci trebuie sa cauti accesoriul respectiv, acolo unde este cel mai probabil sa-l gasesti si anume intr-o intreprindere industriala, sau la diferiti comercianti de pe Internet.
Link spre comentariu

Daca nu are decat masa echer, atunci uita de ea. In afara de capul de frezat vertical, iti mai trebuie:- masa rabatabila (dispozitiv sinus);- masa rotativa indexabila;- capul divizor cu varfurile de sprijin, dispozitivul de frezat excentric si dornul de centrare;- capul de frezare rapida;- capul de mortezat;- menghina plan-paralela, etc...Dupa toate astea, va trebui sa colectionezi pur si simplu o puzderie de reductii, pensete, scule de reglaj si nu in ultimul rand freze de toate neamurile. Atunci cand te orientezi catre o freza SH trebuie sa poti lua din prima, cat mai multe dintre cele enumerate de mine mai sus.Daca o iei dintr-o intreprindere, atunci trebuie cautat bine, pentru ca de regula accesoriile exista, dar sunt imprsastiate. Daca nu gasesti cel putin dispozitivele de prima necesitate (capul de frezare verticala, capul divizor, menghina plan-paralela) atunci fugi departe de ea, pentru ca te va costa mai mult sa-ti procuri accesoriile, decat freza propriu-zisa.

Link spre comentariu

Salut,M-ar fi interesat pentru caci eu am cumparat o freza FUS25 cu aproape toate accesoriile, iar de pe Ebay am cumparat multe de la pensete pana la menghina cu strangere hidraulica Friedrik Deckel, cap de strunjire UPA3 Wohlhaupter...Sunt curis, dumneavoastra ce accesorii aveti la freza FUS22 care a-ti achizitionat-o? (doar ca si schimb de pareri)In sensul acesta ma interesa FUS22-ul deoarece are tot ISO40 (SK40).Cu stima.

Link spre comentariu

Salut,Joia trecuta am fost la "cineva" si am vazut o masa rotativa pentru FUS22 si l-am rugat sa-mi faca un pret in vederea achizitionarii.As vrea sa o cumpar deoarece este mult mai usoara comparativ cu masa de la FUS25 care are aprox.60kg.Daca aflu pretul va comunic caci am vazut mai multe buc.Ramane de vazut pretul si posibilitatea de a le achizitiona...Cu stima.

Link spre comentariu

...este mult mai usoara comparativ cu masa de la FUS25 care are aprox.60kg...

In cartea tehnica scrie ca are 80 kg. Pretul trebuie sa fie de aproximativ 100...120 lei ca sa ma intereseze, deoarece trebuie sa mai adaug si niste cheltuieli de transport. M-ar interesa insa si masa rabatabila si capul de mortezat.
Link spre comentariu

Salut,Nu am intrebat de restul accesoriilor caci nu ma durea decat de masa rotativa, si nu cred ca are 80kg masa rotativa de la fus22 deoarece masa pe care o detin are 59kg(pe cantarite, sau cantarul nu era bun?). De aceea vreau o masa rotativa de FUS22 caci este pe la jumatatea greutatii.Despre pret nu stiu ce sa zic, pt un divizor cu grinda (600mm) cu varf, pentru prelucrat caneluri vroiau 150€.Eu stiu ce prelucrari implica un mecanism melc-roata melcata pentru realizarea unei mese rotative sau divizor si mie pretul nu m-i sa parut mare avand in vedere pretul divizoarelor de la Vertex, Optimum,... care nu sunt de diametre mari ci sunt pt hobby pt. diametre mici.Pentru restul am sa intreb, dar mai dureaza...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

Salut,M-ar fi interesat pentru caci eu am cumparat o freza FUS25 cu aproape toate accesoriile, iar de pe Ebay am cumparat multe de la pensete pana la menghina cu strangere hidraulica Friedrik Deckel, cap de strunjire UPA3 Wohlhaupter...Sunt curis, dumneavoastra ce accesorii aveti la freza FUS22 care a-ti achizitionat-o? (doar ca si schimb de pareri)In sensul acesta ma interesa FUS22-ul deoarece are tot ISO40 (SK40).Cu stima.

Eu cum spuneam am un FUS25, iar masa rotativa am cumparat-o deoarece masa rotativa originala este grea.Pe freza FUS25 am dat 1190€, adica 1000€ plus TVA-ul.Cu stima.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări