Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce se >>cearta amplificatoarele<<<


Recommended Posts

Am facut un amplificator auto binenteles cu smps si 2 amp0lifuri de 300w. SMPS merge bine. Daca conectez un amplif si pornesc totul merge bine. Daca leg celalalt amplif merge si ala. Dar daca le leg pe amandoua e dezastru.. Se ridica in acelasi timp amandoua membrane ale difuzoarelor. Mentinez ca amplificatoarele le-am legat amandoua la iesirea de casti a unui walkman .&&& ecranele de la firele de semnal le-am legat in ambele capete : la amplificator si la mufa de semnal pe amandoua. Cred ca se formeaza o bucla ceva deoarece amandoua amplificatoare au masa comuna si in acelasi timp si ecranul de la firele de semnal Rog putin ajutor... Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am avut si eu o problema asemanatoare, cu un amplificator cu alimentare normala. Fiecare canal separat functiona, dar impreuna aveau distorsiuni puternice, inca de la putere mica. Nu am reusit sa alimin problema, pana nu am facut surse separate de alimentare.Parerea mea: de la transformator, fa 2 redresoare, bineinteles cu 2 perechi de condensatori de filtraj (banuiesc ca ai alimentare dubla). Bineinteles, masa e comuna. Fiecare amplificator are (+)-ul si (-)-ul lui.Daca intrarea in amplificator are masa comuna, in acest caz ai o bucla de masa, caci masele celor 2 canale se unesc la condensatorul de filtraj si la intrare. Leaga masele de la intrare la mufa prin 2 rezistente de cativa ohmi.

Link to comment

vezi sa nu ai nici o legatura intre masa din primar , adica minusul alimentarii si masa din secundar adica priza mediana din traf...legatura aia trebuie sa se faca prin masa de la amplif...am patit asa ceva odata ... adica nici un fel de bucla de masa fiindca e instabil ampliful si iti oscileaza ultrasonic...daca ai osciloscop urmareste atent ce iese din amplifuri cand merge nasol

Link to comment
Guest DexterIt

Si eu sunt stan patitul si am rezolvat problema astfel:mai intai ia si alimentaza amplifurile printr-un transformator la 220 si vezi cum se comporta,iar daca merg bine incearca varianta sa faci 2 punti redresoare la SMPS si sa le alimentezi fiecare separat.iar la intrare fa si tu un diferential din rezistoare fata de masa(adica mai precis cum au statiile originale la intrarea de semnal mare rezistori) (nu stiu daca m-am exprimat bine diferential dar acuma nu imi vine cuvantul).

Link to comment

.iar la intrare fa si tu un diferential din rezistoare fata de masa(adica mai precis cum au statiile originale la intrarea de semnal mare rezistori) (nu stiu daca m-am exprimat bine diferential dar acuma nu imi vine cuvantul).

Atenuator.Divizor rezistiv.
Link to comment

Cupleaza condensatoare pe intrari ca sa poti sa faci separarea intre amplificatoare in curent continu.Pune in comun masele amplificatoarelor prin fir separat nu prin firul de ecranaj al cablurilor de semnal.

Link to comment

Mai am cate ceva de zis despre cum e compus ansamblul:1) masa pe placa de smps e comuna adica intre cea de 12 volti si cea de tensiune diferentiala>>>>> cred ca ne e bun asa<<<<2)ramurile sunt legate direct la amplificatoare iar masa fiecarui amplificator e legata la smps(deci 2 fire)))3)referitor la ecranaje unul l-am legat in mufa si pe amplificator si unul numai in capatul cu amplificatorul>>ca sa nu fie o bucla de masa<<<4)am incercat si cu potentiometre pe intrare si tot degeaba

Link to comment
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines