Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranport curent de 100 V prin cablu TV


Guest Richard Popa

Recommended Posts

Guest Richard Popa

Buna seara tuturor. Am si eu o intrebare mai neobisnuita. Vreau sa transport printr-un cablu TV un curent de 100 V pt. un difuzor de 3 W. Deci am nevoie de 2 fire. Unul este cel principal de la cablul TV iar celalat ar trebui sa fie camasa de metal a aceluiasi cablu. Este posibil? A mai facut cineva asa ceva. As avea nevoie de un raspuns rapid daca este posibil.Multumesc frumos.Richard Popa

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

E vorba doar de folosit cablul pentru audio, sau trebuie sa transporte si semnalul de tv in acelas timp?Daca nu e vorba si de semnal tv merge, asa cu ti s-a spus.

Un cablu coaxial poate transporta si o tensiune pe el in acelasi timp si semnale de radiofrecventa Tv, se foloseste in circuit decuplarea galvanica (condensatori adecvati tensiunii si bobine)frecventele de televiziune si alimentare fiind diferite.Acest tip de circuit se numeste telealimentare.
Link to comment

Cablul coaxial tV, oricat de "turcesc" ar fi, are izolatia firului central din polietilena, asa ca rezista si la 3000V, nu doar la 230V. Dealtfel, trafurile de linii sunt conectate la tubul cinescop cu ceva similar. Sectiunea conductorului central e in general mica, dar rezista la un consum pana in 2-300W.

Link to comment

Atentiune, atebntiune, urmeaza un comunicat important privind electrosecuritatea !!Inainte de orice verifica ce tensiune este intre inelul de masa al TV-ului si nulul prizelor.Pentru o separare eficienta incerca sa pleci / intri la TVv cu separare capacitiva, scoasa de la TV-urile vechi.E posibil sa-ti apara o modulatie MA parazita, vizibila pe canalul video, evident.Sa transporti cc si semnal video modulat RF nu e nici o porblema, se practica la greu.

Link to comment

Vreau sa transport printr-un cablu TV un curent de 100 V pt. un difuzor de 3 W. Deci am nevoie de 2 fire. Unul este cel principal de la cablul TV iar celalat ar trebui sa fie camasa de metal a aceluiasi cablu. Este posibil? A mai facut cineva asa ceva. As avea nevoie de un raspuns rapid daca este posibil.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines