Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LM3886


Recommended Posts

Am incercat sa fac un amplificator bazat pe lm3886 si nu mi-a mers absolut deloc. Se aude extrem de incet. Am vorbit cu cineva care se pricepe in audio si e de aceeasi parere ca e ciudat cum se comporta. schema care am executat-o e cea cu 22K in paralel cu intrarea si masa amplifului, 20K potentiometrul in loc de 25K, traf de 250VA 2x5,2 A 2x24 V, alimentare in 2 punti 2 condensatoare de 10000uF pt cele 2 canale. Eu nu mai stiu ce sa-i mai fac. M-am chinuit din rasputeri sa-l fac.

Eu am impresia ca e blestemat.

 

http://electronics-diy.com/electronic_s ... php?id=528

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Te rog sa masori tensiunile pe fiecare pin fata de masa, fara semnal, si sa postezi. Numai dupa aceea putem discuta la obiect. Am facut cateva amplifuri cu LM3886 si nu am avut dificultati. Unul pe care l-am si masurat era alimentat dintr-o sursa in comutatie si scotea peste 50W sinus. Daca exista interes, pot sa caut arhiva cu schema si masuratorile (poze).Completeaza tabelul:Pin Volti==========12345...

Link to comment

Diferenta de tensiune dintre 3 si 9 este -1.1-(-2.7)=1.6V. Rezulta un curent prin Rf de 1.6/22K=72uA. Conform specului, polarizarea intrarii cere max 1uA. Acolo ceva este in neregula. Ce valori exacte au Rf, R3 si Ci? Ce tip este Ci? Este conectat corect? Nu inteleg de ce scrie "optional". Fara Ci nu amplifica.Diferenta de tensiune dintre IN+ si IN- este de 2.7V. Este foarte mare. Orice amplificator ar fi saturat la asa o tensiune intre intrari. Al tau nu este; scoate -1.1V la iesire, pin 3. Asta e mare ca offset, dar saturat nu e. In general daca diferenta de tensiune dintre intrarile + si - e mai mare de 50-100mV, e semn ca ceva nu e in regula cu polarizarea.Ce valoare are RM? Este conectata la V- ? Dupa tensiunea masurata pe pinul 8, pare ca e conectata, dar tensiunea e cam joasa. Ar trebui sa ai cam -2.6V. Asta o rezolvi din valoarea lui RM, care pentru tens de alimentare din schema ar trebui sa fie de 22K-47K (0.5-1mA in pinul 8).E vreo componenta omisa sau valoare schimbata fata de schema? Poti sa postezi o poza clara a montajului?La pinul 7 ai scris GND. La pinul 10 ai scris 0. Cat e tensiunea pe 7 ? Este 0, masurata? Fata de ce punct ai facut masuratorile?Ai scris: "alimentare in 2 punti 2 condensatoare de 10000uF ". Nu e clar. Ar trebui sa ai 3 fire de la alimentare la amplificator: V+, V- si GND. Asa este?

Link to comment

Rf = 22KR3 = 670Ci = 22uF se pare ca e in loc de 47uF si e electrolitic cu + la rezistenta R3 de la pinu 8 si cu - la GNDRm = 9,8Kcomponenta Ci este de 22uF in loc de 47uF, pur si simplu mi-a scapat.toate tensiunile care le-am masurat sunt masurate fata de MASA (GND)Da din alimentare pleaca + - si GND adica am 2 punti si 2 condensatoare corespunzatoare fiecareia si la iesire iese 3 fire + - si GND care combina celalalt + si - care au devenit comune (GND-ul)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines