Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de ascutit scule AS4...


Recommended Posts

Pot intra in posesia unei masini de ascutit scule AS4 dar care nu are nici un dispozitiv.Unde mai pot gasi dispozitive sau daca are cineva?Sunt curios, posesorii de freze cum si unde-si ascut sculele deoarece frezele de calitate pentru metal sunt scumpe, iar o lucrare de calitate se realizeaza cu scule de calitate.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

O masina de ascutit fara dispozitive, nu poate fi folosita decat pe post de polizor. Pentru ascutirea diferitelor tipuri de scule, trebuie sa existe dispozitive de deplasare plan-paralele (asemanatoare masinilor de rectificat plane) dispozitive de divizare, pentru scule cu mai multi dinti, menghine de prindere cu mecanisme de orientare in spatiul 3d. Toate se adauga la mecanismele si dispozitivele de orientare a pietrei de ascutit. Gama sortimentala a acestor dispozitive este foarte diversificata, tocmai pentru a se putea ascuti multitudinea de scule existente intr-un atelier.

Link to comment

Am vazut ieri un dispozitiv de ascutire al frezelor cilindrice, este capabil sa ascuta pe spirala frezei! Dispozitivul are posibilitatea reglarii dupa pasul spiralei frezei care variaza dupa model, producator...Daca nu reusesc achizitionarea dispozitivului cred ca ma voi alege cum bine a-ti spus cu un polizor..., dar ce polizor... de vreo 800 de Kg. :rade:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines