Guest bionnik Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Am 2 rezistente de 2500W pe care le comand cu 2 contactoare care in timp au devenit cam zgomotoase.Am 2 triace BTA41600B si as dori o schema simpla sa inlocuiesc cele 2 contactoare. Link to comment
bassbox Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 De ex:http://computerchristmas.com/christmas/link-how_to/HowToId-7/How_to_build_a_triac_switching_unit_SSR (cautare cu google cca 3s ) Link to comment
Guest bionnik Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Rezistentele sunt de la un boiler de abur pentru fiare de calcat industriale[confectii textile].Nu sunt foarte priceput dar vreau sa invat. Link to comment
Apetrei florian Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 sau asa daca vrei Link to comment
em2006 Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 sau asa daca vreiNu e cazul sa foloseasca o schema pentru sarcini inductive, pentru ca sarcina lui e rezistiva.Rezistentele sunt de la un boiler....La ce tensiune sunt bobinele contactoarelor pe care vrei sa le inlocuiesti? Tensiunea de comanda e separata galvanic, sau comanzi direct din 220V? Adica, in schema de automatizare, ai traf de comenzi? Daca da, la ce tensiune? Link to comment
radiomanyo Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Buna Ziua!Am avut si eu treaba cu asemenea generatoare de aburi. Nu degeaba producatori consacrati in domeniu folosesc in continuare contactoare . In mediul umed ( aburi si condens) este destul de greu de realizat un montaj electronic fiabil . In plus la cele mai multe generatoare comanda contactoarelor este realizata prin niste contacte ale limitatoarelor de pe plutitor direct la 220 VCA .La comanda cu triace trebuie rezolvata si aceasta problema. Totusi daca ar trebui sa fac o asemenea modificare as folosi relee statice care se comanda simplu , si practic inauntru ele au tot montajul pe care ar trebui sa-l faci pentru a comanda triacul . Cu relee statice de tipul care comuta le trecerea prin zero a tensiunii in plus asiguri o viata mult mai lunga pentru rezistentele de incalzire.In plus este nevoie de o cutie protejata la apa , cu trecerea cablurilor prin presetupe , etc. La urma urmei decide cel care va plati lucrarea daca merita sau nu investitia, mai ales ca e criza..succes !Cu stima, radioman_yo Link to comment
Guest bionnik Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Releu intermediar pe o placa cu circuite integrate,bobina 12v DC contacti 8A 250v~.Bobina contactorului la 220v~. Link to comment
Guest bionnik Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Va multumesc ca aveti rabdare cu mine. Link to comment
Recommended Posts