Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema simpla cu triac BTA41600B


Guest bionnik

Recommended Posts

Guest bionnik

Am 2 rezistente de 2500W pe care le comand cu 2 contactoare care in timp au devenit cam zgomotoase.Am 2 triace BTA41600B si as dori o schema simpla sa inlocuiesc cele 2 contactoare.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply
Guest bionnik

Rezistentele sunt de la un boiler de abur pentru fiare de calcat industriale[confectii textile].Nu sunt foarte priceput dar vreau sa invat.

Link to comment
Share on other sites

sau asa daca vrei

Nu e cazul sa foloseasca o schema pentru sarcini inductive, pentru ca sarcina lui e rezistiva.

Rezistentele sunt de la un boiler....

La ce tensiune sunt bobinele contactoarelor pe care vrei sa le inlocuiesti? Tensiunea de comanda e separata galvanic, sau comanzi direct din 220V? Adica, in schema de automatizare, ai traf de comenzi? Daca da, la ce tensiune?
Link to comment
Share on other sites

Buna Ziua!Am avut si eu treaba cu asemenea generatoare de aburi. Nu degeaba producatori consacrati in domeniu folosesc in continuare contactoare . In mediul umed ( aburi si condens) este destul de greu de realizat un montaj electronic fiabil . In plus la cele mai multe generatoare comanda contactoarelor este realizata prin niste contacte ale limitatoarelor de pe plutitor direct la 220 VCA .La comanda cu triace trebuie rezolvata si aceasta problema. Totusi daca ar trebui sa fac o asemenea modificare as folosi relee statice care se comanda simplu , si practic inauntru ele au tot montajul pe care ar trebui sa-l faci pentru a comanda triacul . Cu relee statice de tipul care comuta le trecerea prin zero a tensiunii in plus asiguri o viata mult mai lunga pentru rezistentele de incalzire.In plus este nevoie de o cutie protejata la apa , cu trecerea cablurilor prin presetupe , etc. La urma urmei decide cel care va plati lucrarea daca merita sau nu investitia, mai ales ca e criza..succes !Cu stima, radioman_yo

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines