Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

lg cf-21g20x / sasiu 64a / defectiune: nu porneste deloc!


Guest AQUADECOR

Recommended Posts

Guest AQUADECOR

Am practicat in trecut electronica in radiotelefonie. Acum este prima oara cand abordez un TV.Iata datele de intrare ale acestui defect care survine subit dupa o functionare perfect normala:- B/o suntat (probabil un defect mai vechi)> alimentare 220v > nu porneste deloc (led stins). Nici un bazait, nici un zgomot.Actiuni executate (dupa indicatiile de pe acest forum): -Verificare siguranta > ok-Verificare etaj alimentare: - electrolitici aparent ok (verificat doar C824 care pare ok) - indepartat final Q802 (tranzistor C5250) - montat bec 220v pe B+ si masa. - conectat TV la priza > nimic!Logica ma indreapta catre IC802, dar m-am oprit aici si va solicit expertiza pentru a gasi drumul cel mai scurt in rezolvarea acestui defect. Va multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

condensatoarele se inlocuiesc din start fara sa le mai verificati.inlocuiti condensatorii din primarul si secundarul sursei si c408 preventiv .tot preventiv refaceti lipiturile la trafo linii.acesta este defectul.ce inseamna ''pare ok"?cititi si aici:viewtopic.php?f=17&t=72311viewtopic.php?f=17&t=72311

Link to comment
Guest AQUADECOR

Multe multumiri pentru operativitate stimate domn.Acel "ok" se refera la masuratoarea unui condensator decuplat cu banalul ohmetru. Stiu ca aceasta metoda este aproximativa si de aceea m-am oprit aici cu masuratorile.Am parcurs toate subiectele cu LG-uri, inclusiv cele recomandate de dv.Sper ca aceasta este solutia si promit sa revin cu feedback-ul pe forum cat mai curand posibil.

Link to comment

Scaderea capacitatii cond de mai sus si cu 1mf ,determina ca integr.STR-s5707(cu regulator de tens intern) sa nu oscileze corect in sarcina-(led-ul se aprinde si se stinge brusc)-deci nu sint generate tens.secundare din trafo Chopper(T802):14v5>5v-25v-110/123v(U1).Verifica STARTUL-R827si829-22k(serie) de pe bara de 300v, care alimenteaza pin9=9v STR(tens redresata prin d810) , tranz. Q810-2sc1026y(npn)+dioda zener din baza lui zd810-dz7v5.si optocuplorul ic 801..Tens.pe tranz. Q810 sint:b=7v5 c=32v e=9v.tens.pe STR sint:pin1=297v(atentie la aparat frecventa mare) 2-3-5=0v:4=0v1:6=0v15:7=32v:8=0v2:9=9v.Daca tens de alim nu este compensata de c810,c820,c825 prin tranz Q810(ampli tens)se atinge pragul de Vstop=4v9 in loc de Vpower=9v si integr.se blocheaza.ST-by on/off se realizeaza pe tranz.Q803-2sc3198(npn)>opto- pin1 alimentat din bara de 14v5(r814-910r), comandat de proc pin22.Succes.

Link to comment

Am practicat in trecut electronica in radiotelefonie. Acum este prima oara cand abordez un TV..

_______________________________________________________Cam tirziu e sa te apuci acum de tv-uri,dar insistati poate iese ceva din ele.....FUM ..poate!!!...si asa este frig afara.Este ca si cum unul ar fi intr-un butoi inchis iar unul pe afara si amindoi vor sa vorbeasca dar sa se si-nteleaga,si amindoi bat in doaga...cioc!cioc!..alooo,cine esti?si ce vrei!..ajutor!!!...cum ce-ai spus...nu se-ntelege nimic,cel de afara zice:hai sa ne facem nevoile,intr-un tirziu cel din butoi intelege ceva:ce/nevoile/cum/unde???..cel de afara:fiecare unde este!!!...eu aici si tu acolo!Aoileeeeeu ...se aude dupa un timp ceva zgomot:fleosc,fleosc...in butoi,iar cel de afara a dat dea dura butoiul la vale.....Asa si noi nu ne-ntelegem cu dvs. si va spunem sa inlocuiti ""alea"" ca sa va scoatem din butoi ,dar nu vreti>atunci stati in butoi!!!...

Si mai observ ceva Dle.AQUADECOR(sa inteleg ca asa se cam traduce:apa decorativa,apa de afara,apa ca decor,decoratiuni cu apa...etc..in orce caz apa persista si este UDA)va revad cu acelasi subiect putin mai jos deschis de Dl.augustin,bravooo...unul in asteptare si unul in care nu vreti sa faceti NIMIC,doar ascultati,bag sama...ce nu se intelege?

Link to comment
Guest AQUADECOR

Va salut si va rog sa-mi recomandati un echivalent pentru tranzistorul Q810 (sc1026y).Am cautat peste tot date despre acest tranzistor si n-am gasit nimic. Cineva de pe acest forum l-a inlocuit cu BF871, iar pe un forum spaniol altcineva recomanda BF240,254 si 594.Va multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines