Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema prin conexiune SATA


Guest dommian

Recommended Posts

Guest dommian

Oameni buni! detin un desktop bunisor, totul a mers bine pana ieri cand dupa ce mi-o aparut deodata pe ecran un fundal albastru in care scria "a problem has been detected and windows has been shut down...etc" tin apasat pe butonul start si redeschid PC-ul, acelasi lucru. Intru in bios si vad ca HDD-ul nu mai este in lista, desfac unitatea, scot hardul si il bag intr-un alt PC merge fara probleme! HDD-ul este Western Digital 500GB 7200 RPM cu conexiune Serial ATA perfect functional! Deci pun hardul la loc cu un alt cablu SATA desi cu alimentarea de curent nu avea probleme dar ca sa ma asigur, am inlocuit pana si sursa unitati, avand doar 2 porturi SATA pe placa de baza am schimbat pe celalt port dar fara nici un rezultat DVD-ul are conexiune ATA si il vede fara nici un fel de problema in Bios. Oare sa fie porturile sata de pe placa de baza "moarte" se poate schimba vre-un jumper ca sa remediez problema? sau poate fi o problema de bios.. :nas: Orice sfat este binevenit!!!

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest dommian

Cred ca am rezolvat ceva, dar nu prea mult, cel mai sigur cred ca este de la bios pentru ca:Cand am incercat sa instalez XP mi-o aparut mesaj de genul "pentru a continua ai nevoie de un disc fix.."mai exact HDD-ul nu mi-l vedea! deci am incercat sa rulez cu un Linux Mandriva Live CD si am vazut ca cu linux i-mi vede HDD-ul fara probleme :101 poate fi de la Bios pentru ca m-am mirat de faptul ca hardul meu este vazut in dos si in Bios nuci urma.. am incercat si cu mutatul jumperului de la HDD la bios i-am dat sa revina la setarile "default" singura solutie update bios daca nu :sparge: :ras:

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines