Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor Samsung Sync Master 950p Plus


le5100kw

Recommended Posts

Detin un Monitor Samsung Sync Master 950p Plus care prezinta urmatorul defect ciudat. La pornire "la rece" imaginea incepe sa tremure din ce in ce mai tare pana cand se dubleaza. Imaginea dublata consta in deplasarea tesaturilor pare intr-o parte, astfel ramanand tesaturile impare fie in parte opusa tesaturilor pare, fie in nedeplasata deoarece nu-mi mai dau seama. La inceput, imaginea dubla apare in zonele de margine (sus si jos), iar in centru nu afecteaza, dupa care, prea tot ecranul. Dupa cateva minute bune imaginea se strange inapoi la loc incepand cu centrul, iar apoi terminand cu marginile. Mai mentionez ca imaginea dispare temporar la schimbarea refresh--ului dupa care iar apare dupa cateva minute si tot asa. Inca un remediu care ar putea duce la reducerea timpului desfasurariii imaginii duble este in a efectua zoom pana la maxim. Odata efectuat zoom cu + sau - imaginea dublata incepe sa dispara treptat. La marire, imaginea dubla dispare in centru ecranului, si complet in mai putine minute decat lasat fara zoom. La micsorare, imaginea dubla dispare treptat la aproximativ 30% din imaginea de dimensiuni normale pe ecran.Am verificat piesele de condensatori umflati dar nimic nu pare in neregula. Poate fi de la condensatorul de filtraj problema asta?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

condensatorii se inlocuiesc direct chiar daca par ok,nu se cauta de umflaturi.puteti incalzi usor fiecare condensator cu varful pistolului de lipit pt a depista usor defectul sau puteti folosi un uscator de par pt a delimita zona defectului.succes.

Link to comment
Share on other sites

E buna ideea dar teoretic. Dar cum procedez? Cat tin ansa pe condensator, si cum i-mi dau seama de condensator ca e defect, dupa ce am tinut ansa pe el? Cu ce se evidentiaza un condensator neumflat defect fata de unul bun? Scoate un sunet? Ca daca i-as schimba pe toti m-ar costa o avere.

Link to comment
Share on other sites

Practic se verifica cu un ESR-metru electroliticii din primar si secundar si se inlocuiesc in functie de ce indica aparatul sau inlocuiesti toti condensatorii din alimentare ,...din descrierea modului de manifestare e lipsa de curent pe tensiunile debitate de blocul de alimentare.

Link to comment
Share on other sites

eu recomand inlocuirea lor dar si metoda descrisa de mine este sigura.am testat-o de multe ori.in momentul cand incalziti c-ul defect aparatul va functiona brusc corect.ps: metoda aceasta este elocventa numai in cazul in care functionarea corecta a aparatului depinde de temperatura. in restul situatiilor se schimba direct electroliticii.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc, o sa incerc asa ceva. E o idee foarte buna. Sa stii ca depind foarte mult de temperatura. Daca sta putin timp in stby iar se comporta asa dar i-si revine imediat. Cred ca e un condensator de tensiune mare si de valoare mai mica.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Am schimbat doar 2 condensatori, la care s-au suflecat ambalajele la cat s-au umflat, marca samwha (chinezarie) de 10uF/250 si 1000/16V, singurii condensatori de proasta calitate din monitor, cu altii de 10uF/450V capxon si 1000/25V LXF. Imaginea se vede cristal, deci subiect incheiat si multumim pentru sfaturi.Pret condensatori 3,5 Lei :ras:

Link to comment
Share on other sites

Am schimbat doar 2 condensatori, la care s-au suflecat ambalajele la cat s-au umflat, marca samwha (chinezarie) de 10uF/250 si 1000/16V, singurii condensatori de proasta calitate din monitor, cu altii de 10uF/450V capxon si 1000/25V LXF. Imaginea se vede cristal, deci subiect incheiat si multumim pentru sfaturi.

Pret condensatori 3,5 Lei :ras:

10uF/450V capxon si 1000/25V LXF - alta calitate ,condensatori militari utilizati in industria aerospatiala.

De cand e Capxon peste Samwha in ce priveste calitatea si fiabilitatea condensatorilor ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines