Guest real2peu Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 lamuriti-ma si pe mine unu mai destept,cum se face impartirea amperajului in trifazic ? din cate stiu eu de ex o sig de 25A trifazica inseamna ca ea va declansa atunci cand pe una din faze se ajunge la consum de 25A si ca nu trebuie ca toate fazele insumate sa ajunga la 25A Link to comment
__farad__ Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Corect.De aceea in cazul consumatorilor monofazici alimentati cu 230V din bransament trifazic puterea se insumeaza (in exemplul tau la 25A trifazic avem la impartirea consumatorilor monofazici 25Ax230Vx3=17250W putere instalata.Dar asta este valabil doar pt consumatori de 230V alimentati din trifazic cu nul de lucru. Daca impartim cele 3 faze la 3 consumatori monofazici fiecare va dispune de o putere de 5750W(daca doi nu consuma asta nu inseamna ca creste puterea disponibila pt al treilea). La consum mixt mono si trifazic puterea consumatorului trifazic se aduna la totalul consumurilor monofazice si astfel se dimensioneaza sigurantele. Link to comment
blue Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Dar exista in caz de neincarcare a celor trei faze cu putere consumata aprox. egala, posibilitatea de reflectare a puterii reactive spre generator, care se taxeaza de furnizor... Link to comment
__farad__ Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Practica mi-a demonstrat ca doar in teorie incarcarea fazelor poate fi egala. Chiar si in cazul unor consumatori exclusiv trifazati si pur rezistivi apar diferente si de aici energia reactiva. Link to comment
Recommended Posts