Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

INCALZIRE OGLINZI


Guest IONUT_ONILL

Recommended Posts

Guest IONUT_ONILL

Desi sania se face vara si caruta iarna, acum in plina iarna trebuie neaparat sa gasesc o solutie pentru indepartarea zapezii si a ghetii de pe oglinzile laterale in timpul mersului . Presupun ca cea mai buna metoda ar fi incalzirea acestora cu o rezistenta lipita pe dosul acestora (ceva autocolant ar fi ideal ) sau confectionarea uneia din firul unei rezistente de nichelina sau poate altceva si conectata la sursa electrica a masinii cu buton si termostat sau temporizator.Va rog mult sa ma ajutati cu o schita (valorare rezistenta, tipul termostat sau temporizator , releu... buton) sau poate a aparut in comert ceva ce se poate lipi pe spatele oglinzilor.Aceeasi problema o pun si pentru stergatoarele parbrizului si anume ..ceva care se incalzeste lipit pe interiorul parbrizului in dreptul stergatoarelor.O alta solutie ar fi trimiterea aerului cald de langa o sursa calda prin furtunase in spatele oglinzilor, probabil ar consuma mai putin curent acel minicompresor / -ventilaor.Multumesc , . Mos NICOLAE sa va iubeasca. DOAMNE AJUTA.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

In plus siguranta separat pentru fiecare oglinda, actionare cu releu din releul de la dezaburire luneta. Daca nu aare masina deja, recomand utilizarea releului "rosu" de Matiz pentru lampa ceata, un pic adaptat. Are avantajul ca opreste consumatorii la stop motor si ca nu pleca decat comandat.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Poate mai este cineva interesat... Eu am cumparat de la TME asa ceva, mai exact o folie cu circuit electric pentru incalzire. Functioneaza la 12V, e pentru domeniul auto si sunt 2 variante: 12W si 35W.

Iata un link pentru doritori:

 

http://www.tme.eu/ro/katalog/?f_zamowienie=1#cleanParameters%3D1%26searchClick%3D1%26search%3Dfg12v%26bf_szukaj%3D+

Dati anulare la chestia de logare si faceti scroll down pe pagina.

 

Pentru a facilita cautarea la ei pe site, pun ceva detalii (cod produs, denumire, cateva specificatii):

 

FG12V/12W Folie de încălzire autoadezivă DC12V, 12W, 110x77mm

FG12V/35W Folie de încălzire autoadezivă DC12V, 35W, 230x137mm

 

Inca un aspect destul de important: de la TME se poate comanda doar pe persoana juridica; daca ai firma, e rezolvat. Daca nu ai, gasesti un amic cu vreu SRL si faci comanda pe firma lui, iar cu plata va intelegeti voi. Se gasesc mult mai multe chestii faine la TME, fiind in fapt cel mai mare depozit din Europa, de la care se aprovizioneaza si magazinele de profil din mai toate tarile, inclusiv cele de la noi din tara. Am gasit la Adelaida si la Vitacom si altii exact aceleasi produse, aceleasi specificatii (la TME gasesti si cate un PDF al celor mai multe produse) si preturi de 3-4 ori mai mari, desi se face import si nu se plateste TVA!!! Eu cumpar de vreo 2-3 ani de la TME.

Sper sa va fie de folos informatiile acestea. Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Guest cristiblabla

Cand mi-am facut cont pe site la ei m-au intrebat parca daca sunt persoana juridica ori fizica...chiar nu trimit pe persoana fizica? Folia de 12w este oare suficienta sa dezghete oglinzile iarna pe la -15 grade sa zicem ?

Link to comment
Share on other sites

Eu nu am reusit sa fac cont decat ca persoana juridica. De persoana fizica nu mai retin sa fi fost vorba. Oricum, eu decontez pe firma, deci e convenabil pentru mine.

Probabil ca acum iti poti face cont si ca persoana fizica. In fine...

 

Exista acolo 2 variante de folie: 12W si 35W. Depinde de fiecare utilizator cat de repede doreste sa obtina efectul scontat. Din punctul meu de vedere, pot fi afara si -20*C. oricum, inainte de a pleca cu masina, incalzesc motorul astfel incat sa dea caldura si in habitaclu... ceea ce inseamna o perioada de timp suficient pentru deaburire/dezghetare. Repet, din punctul meu de vedere...

 

Ai la dispozitie 2 varinate... ambele cu dimensiunile specificate:

 

FG12V/12W Folie de încălzire autoadezivă DC12V, 12W, 110x77mm

FG12V/35W Folie de încălzire autoadezivă DC12V, 35W, 230x137mm

 

Bafta. Astept sa vad ce ati mai reusit voi. Eu ma apuc dupa ce se mai incalzeste afara. Deocamdata, am nevoie de masina in fiecare zi, deci ceea ce desfac azi, azi trebuie terminat si pus la loc.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines