Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

telefunken chasis 617

delusb

Recommended Posts

Am un televizor telefunken P590SV ch 617 la care pur si simplu a explodat condensatorul ceramic CL 40 situat undeva pe langa finalul de linii. Partea "frumoasa" este ca CL 40 nu apare in schema si nu stiu ce valoare are. Stie cineva cauza din care a explodat si de ce valoare este condensatorul ? Multumesc anticipat! :prayer: :prayer: :prayer:

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• delusb

7

• Tavi

5

• belowsky

1

Top Posters In This Topic

da nu cumva tv-ul tau e planar ? caz in care e sasiu 618 si exista acel condensatorsau e cu tub EAS ? caz in care este sasiu 617 si ai citit tu gresit poate ..stai sa mai caut niste iconite caragioase asa, gata ... --> :fart: :tongue8: :pottytrain5: :violent3:

Tv-ul este planar dar pe placa de baza scrie clar "chasis 617" Este modelul cu amplificator HI-FI 2x25/40W ! Nu am fost :partyman: cand m-am uitat pe placa; este scris fff clar CL 40 in locul in care a fost acel condensator care a explodat ! Avea un terminal la RL 56 iar celalalt la CL 48 ! Daca gasesc camera pun si niste poze ! (iconite nu mai pun)

Nu ma mai contrazic cu tine, categoric ai mult mai multa experienta decat mine ! Eu spun doar ce am vazut ca scrie pe tv ! Pe fata scrie superplanar ! totusi ai idee de ce a explodat condensatorul ? Multumesc foarte mult pt. ajutor !

Guest mister_rf

Electric condensatorul CL40 este legat intre colectorul tranzistorului final de linii si masa...Are valoarea de 470pF si tensiunea de lucru trebuie sa depaseasca 2KV...Distrugerea este data de efectul de imbatranire si probabil la incalzire/strapungere materialul ceramic care acumuleaza ceva tensiuni superficiale interne ''explodeaza''... :smt003