Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

DVB contra analog


Recommended Posts

Care este diferenta intre televizoarele care au DVB si cele analogice? Diferente constructive care impiedica functionarea celor DVB in analog?Am cautat pe net dar nu am gasit nicaieri explicatia!Deasemeni, este posibila transformarea unui TV cu tuner DVB in analog?

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Analogicul e pe moarte. Cel putin in Europa Vestica. De ce ? Pe un "canal" analogic ( e vora de latimea de banda ocupata de un canal TV clasic) se pot transmite comprimat digital 2 sau 4 canale video, cu mai multe piste de sunet. Calitatea ? ireprosabila.Avantaje ?Aceeasi frecventa la nivel national + multe altele: inregistrare mai usoara, translatare de timp, criptare.Trcerea unui receptor de la DVB la analogic e un pas inapoi. Unul mare, suficient de mare incat sa nu fie facut. Romania e mult in urma in ceea ce priveste implementarea DAB, DVB-T la nivel national.

Link to comment

Iata un exemplu:Dv cumparati de la 5 persoane de pe forum 20 de obiecte, eu le adun toate intr-un pachet si vi le aduc acasa la dv, dv desface-ti pachetul si vi le resortati ca sa vedeti daca colegii v-au trimis exact lucrurile promise, Deci, rapid , un singur drum, nimic pierdut, calitate (ca am avut grija la transport) circulatie mai mica pe sosea daca ar face toti la fel ca noi. :ciuda:

Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri!Ideea era ca am mai multe LCD de 7" si 9" care nu am ce face cu ele fiind digitale.In zona noastra nu exista niciun post digital astel ca respectivele TV sint simple bibelouri.Ma interesa, fizic, diferentele intre TV anlogic si digital, daca este posibil sa faci dintr-un TV digital unul analogic!Multumiri!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines