Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Jefoo poate distruge un hard


Electron

Recommended Posts

  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

prost ca prost...dar cand l-am prins acum 1 an ma miram de greu se misca totul, iar dupa 15 min m-a luminat antivirusul si l-am :axe: :toimonster:

 

Si mai prost ca jeefo e cel antimanele, dar asa ceva nu trebuie sa fie complicat sa le dea dureri de cap manelistilor. Posted Image

Link to comment

problema este atunci cand vrei sa-l scoti cu un antivirus prost ca in loc sa iti dezinfecteze executabilul ( ca acolo se baga jeefo) ti-l serge cu totu shi aleluia programe, joace shi altele, dar decand am ravu (ii fac update la luna) pe calc nu am mai avut probleme de 1 an cu calcu

Link to comment

Era un virus pe vremea dos-ului (CIH parca) care chiar distrugea HDD-ul prin scrieri repetate in acelasi loc.Acum HDD-urile au memorie cache care chiar daca programul vrea sa scrie de un miliard de ori in acelasi loc scrierea se va face efectiv numai o data.In plus de asta in windows programele lucreaza in mod protejat si nu au acces direct la resurse.

Link to comment

Era un virus pe vremea dos-ului (CIH parca) care chiar distrugea HDD-ul prin scrieri repetate in acelasi loc.Acum HDD-urile au memorie cache care chiar daca programul vrea sa scrie de un miliard de ori in acelasi loc scrierea se va face efectiv numai o data.In plus de asta in windows programele lucreaza in mod protejat si nu au acces direct la resurse.

sa le luam in ordine:1) este o chestie absurda sa spui ca hdd se strica daca se scrie informatie in acelasi loc de mai multe ori.. asta inseamna ca hdd este garantat sa-l folosesti mai putin...2) si inainte hdd-urile aveau cache.. mai putin, deoarece si hdd-urile erau mai mici. in plus, ce ai spus tu inseamna cam asa: daca eu vreau sa copiez o melodie in 3 locuri pe hdd, ea va scrie intr-un singur loc pe hdd, right? WRONG! 3) este valabil doar in windows cu nucleu NT treaba cu lucrul in mod protejat.. in plus, se poate ocoli aceasta protectie destul de simplu. daca este vreun programator pe aici, iti va spune ca in win 2k/xp se pot scrie prog care folosesc portul paralel (care, in mod normal, win cu nucleu NT nu perite acest lucru)cih nu facea altceva decat sa stearga tabela de partitii (parca asa ii spune) dar un hdd afectat in acest fel se poate remedia (nu f usor, intr-adevar) cu un utilitar de genul norton disk doctor (sau orice editor de hdd)
Link to comment

AM avut si eu CIH acum 4 ani si stateam cam 1-2 ore sa pornesc calculatorul, asta pt ca:1 eram mic si nu stiam nimic2 erau crepate ( varianta asta am auzot-o de tata cand a venit cu calc-ul sub brat de la service ) placa de baza, placa video si alte chestii de prin el => se tot restarta windows-ul sau se tot bloca la incarcareproblema a fost rezolvata simplu: mi-am luat alt calculatorCauza: virusul CIH ( ceva cu w95.CIH )

Link to comment

asa am tras shi eu o sperietura crezand ca am cihu (auzisem ca cihu asta poate face shi drege) cand mi-am luat primul calc, la vro 2 luni m-am pus sa intalez alt virus (win me :rolleyes: ) procurat ca pe la noi! :weedman: shi da-i cu instalul, se termina instalul mergea windowsul bine pana la restart.dupa restart imi aparea bine-cunoscutul blue-screen i care mi se indruga ceva ca una sau mai multe componente ale calcului s-ar putea sa fie stricate. va spun sincer ca o bagasem pe maneca, ca dadusem o caciula de parale pe acel calc, pana a venit un prieten la mine cu un alt cd cu winme shi la instalat fara nici o problema, shi calcul merge shi in ziua de azi.

Link to comment

WIN95.CIH era un virus genial cand a aparut. Acesta a exploatat o vulnerabilitate noua din PC-urile vremii. El pe langa faptul ca reusea sa corupa tot ce era executabil pe 32 de biti (cele pe 16 biti (MS-DOS) nu erau afectate) pe data de 26 aprilie , sau pe 26 a fiecarei luni, in functie de versiunea virusului, inlocuia BIOS-ul sistemului cu o halca de date corupte.au existat cel putin 6 versiuni ale lui, si pe toate le-am intalnit de-a lungul timpului prin PC-urile reparate de mine.am avut un caz in care am descoperit pe 24 aprilie, pe unul din ele vreo 4 versiuni de WIN95.CIH active in RAM, norocos omul :axe: oricum, genial chinezul care l-a scris, tot respectul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines