Son of Sound Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Am primit azi de la un unchi un radio vechi TEHNOTON DUO RS 1211.Aparatul am vazut ca este functional, dar are doar 2 benzi respectiv UL si UM pe care nu am prins nimic ( numa bazaituri).Stie cineva daca as putea sa-l fac sa functionze si pe FM si daca da cum ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus68 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=5711 Aparatul este capabil sa receptioneze numai emisiuni radiofonice transmise AM in benzile mentionate de tine. Pentru a receptiona emisiuni MF, practic, trebuie sa construiesti un alt radioreceptor. Daca vrei sa asculti emisiunile MF in banda 88...108MHz, trebuie sa achizitionezi un radioreceptor care are din costructie posibilitatea receptionarii acestei benzi. Nu strica aparatul! Daca nu ai nevoie de el, doneaza-l unui membru "Proradioantic", care il va reconditiona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgel29 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Prin targuri se mai gasesc aparate complete sau mutilate pe care se poate face scoala ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Son of Sound Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 Aici nu-i vorba de facut scoala pe aparate, ma gandeam totusi ca este vreo solutie pentru FM ... aparatul o ramana asa cum este in momentul de fata, il pun la colectie.Am mai facut eu prostia pe la 12-13 ani sa dezmembrez un Radio Pacific si un Magnetofon Grundig TK125 ( pe lampi ) pentru diferite piese din ele, aparate dupa care acum imi cam pare rau; mai ales dupa magnetofon ... asa ca acum m-am lecuit Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus68 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Asta te va ajuta sa intelegi ce lipseste din aparatul tau - de fapt inca un radioreceptor pentru receptia MF, tu avind numai radioreceptorul pentru receptia MA. Este vorba de radioreceptoare superheterodina... http://tehnopress.ro/webfiles/books_doc ... _radio.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgel29 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Iarta-ma stimabile, dar daca pui o asemenea intrebare pe NET, nu e clar pt oricine ca trebuie sa faci oleaca de scoala ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Son of Sound Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 Avand in vedere ca domeniul electronicii ii destul de vast si cuprinde multe subdomenii ca sa zic asa, fiecare se axeaza pe ce-i place .... intr-adevar legat de partea de radio nu prea am cunostinte ... pana la urma nu stiu cine poate sa zica (,) ca nu ar mai avea de invatat nimic .... ps. remus68 multumesc pt. documentatie si interventie Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus68 Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 iti recomand sa citesti aceasta carte viewtopic.php?f=16&t=46960&p=642698#p642698 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marianjoita Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 http://rom ani a-in edi t.3xf oru m.ro/post/365917/2/Electronic_259_/ La adresa de mai sus gasesti cartea "101 montaje electronice" iar la pagina 118 din aceasta este un convertor de frecventa care transpune FM in banda 700-1000 khz, adica in unde medii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.