Mix Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 salut. imi trebuie sa comand o sarcina inductiva si am ales sa folosesc un triac si un optotriac pentru separare galvanica. triacul pe care vreau sa-l folosesc este BTA16-800RG, iar optotriacul MOC3043.Studiind datasheet-ul, am observat ca precizeaza peste tot ceva, si acum vine si intrebarea: trebuie tinut neaparat cont de faza si nul? daca alimentez invers ce se intampla?am atasat o poza din datasheet cu schema respectiva Link to comment
Guest tyc Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Studiind datasheet-ul, am observat ca precizeaza peste tot ceva, si acum vine si intrebarea: trebuie tinut neaparat cont de faza si nul? daca alimentez invers ce se intampla?In monofazic ,nimic. Link to comment
em2006 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Circuitul prezentat este aplicatia tipica in cazurile cand e necesara comutarea fazei. In aceste cazuri, sarcina este inseriata pe nul.Circuitul prezentandu-se ca un dipol, sarcina poate fi inseriata oriunde, aceste lucruri sunt precizate si in datasheet.Evident ca, daca sarcina se inseriaza pe faza, circuitul va comuta nulul. Link to comment
Mix Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 multumesc. e prima data cand lucrez cu triace si nu vreau sa fac vreo prostie din prima Link to comment
Recommended Posts