radu cnc Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Detin un aparat de sudura marca OERLIKON DTW 361 , sudura WIG, MMA.Doresc sa stiu daca se poate suda aluminiu cu el.Am incercat, topeste materialul dar este acoperit cu un strat de oxizi care impiedica alierea cu materialul de adaus.Orice sugestie este bine venita.Multumesc. Link to comment
nickrvl Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Detin un aparat de sudura marca OERLIKON DTW 361 , sudura WIG, MMA.Doresc sa stiu daca se poate suda aluminiu cu el.Am incercat, topeste materialul dar este acoperit cu un strat de oxizi care impiedica alierea cu materialul de adaus.Orice sugestie este bine venita.Multumesc.Nu cunosc personal aparatul asa ca judecind dupa poza nu merge sa sudezi aluminiu cu el, e destul de destept aparatul, e si pulsat insa pentru aluminiu WIG trebuie ACDC.Pe de alta parte cautind pe net am gasit urmatoarea poza:[attachment=0]dtw.jpg[/attachment]daca aparatul tau e la fel vad o cupla euro adica aparatul e capabil si de sudura mig/mag, asta permite sudura aluminiului si daca merge si pulsat e un aparat foarte bun. Link to comment
em2006 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Aia nu e cupla Euro ca la MIG-MAG, doar seamana.Acolo vine montat un pistolet WIG racit cu apa, tasterul fiind cuplar la mufa DIN care e imediat in dreapta.Sudura aluminiului prin procedeul WIG necesita AC, nu DC, iar aparatele din generatia acestuia au si bolc HF care lucreaza permanent (nu numai la amorsare), pt stabilizarea arcului si curatirea de oxizi.Din ce vad eu pe panoul aparatului, pare a fi numai DC.Deci inox, nu aluminiu. Link to comment
radu cnc Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 Multumesc nikrvl si em2006, da acesta este aparatul iar cupla la care te referi cum bine spunea em2006 este cupla pentru pistoletul WIG cu racire cu apa si in dreapta cuplei, comanda pistoletului cu mufa DIN.em2006, asa am gandit si eu dupa studierea panoului de comanda caci neavand AC nu poate suda Al.Ol si Inox nu ridica nici o problema, te joci pur si simplu cu el iar amorsarea HF face toti banii.Am vazut la cineva in alt oras un aparat tot Oerlikon nu stiu sigur ce serie, arata "similar" ca si marime si panou de comanda, nu retin detalii de finete si suda Al extraordinar.Ramane sa mai "sap" sa vad daca reusesc ceva cu el pt. Al. Nu stiu nici ce gaz folosea tot Ar sau Varigon. Link to comment
nickrvl Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 ..... arata "similar" ca si marime si panou de comanda, nu retin detalii de finete si suda Al extraordinar.Ramane sa mai "sap" sa vad daca reusesc ceva cu el pt. Al. Nu stiu nici ce gaz folosea tot Ar sau Varigon.Nu ca a-si fi circotas dar cum sa mai spus, sigur nu o sa poti suda Al cu el, musai trebuie curent alternativ (ce este simbolizat pe panoul tau arata CC pulsat) iara ca si gaz de asemenea merge Argon, Varigon numai daca ai pretentii deosebite.... Link to comment
radu cnc Posted December 3, 2010 Author Share Posted December 3, 2010 OK, daca am tensiune CC si pulsata am sanse bune sa adaptez un motor de alimentare cu sarma si sa sudez MIG aluminiul.Am cumparat din ocsko (targ de vechituri) un dispozitiv de alimentare cu sarma, suedez, cu tensionare dinamometrica si patru role tractoare si am cumparat de pe Ebay un pistolet MIG-MAG nou, cu furtun si cupla euro, iar priza am confectionat-o eu, iar electrovalva am modificat-o ca sa functioneze la presiuni mici.In felul acesta am sa incerc sa-mi confectionez un aparat MIG-MAG, de fapt alimentarea cu sarma si sa o cuplez la aparatul WIG Oerlikon decat sa-mi cumpar din comert vreo porcarie chinezeasca.Teoretic, ar trebui sa mearga ?! Link to comment
nickrvl Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Din nou te dezamagesc, nu o sa mearga, dar incearca daca tot ai cumparat ce ai cumparat, face bine la experienta .Am incercat si eu mai de mult, de curiozitate bineinteles, am legat un sistem de antrenare sirma MIG/MAG la un invertor de sudura si a iesit un fel de sudura WIG cu adaos de material insa necontrolabila si functionala numai la viteze mari ale sirmei si curent de asemenea mare. Link to comment
em2006 Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Caracteristica aparatului este cazatoare, fiind destinat pt WIG si MMA.Pt MIG-MAG e nevoie de caracteristica rigida (tensiune constanta), si in principiu este posibila obtinerea acesteia prin modificari in blocul electronic programator al sursei (analogic). Link to comment
radu cnc Posted June 16, 2011 Author Share Posted June 16, 2011 Salut,Pt. em2006, da ai dreptate nu merge, am incercat ieri si aparatul intra in protectie nereusind sa intretin arcul electric.Vreau sa incerc zilele astea sa adptez kitul de impingere al sarmei de sudare la un aparat clasic cu transformator.Crezi ca trebuie sa am iesirea de la traf in curent continuu sau merge direct in alternativ?Cu stima. Link to comment
mihaighe Posted June 16, 2011 Share Posted June 16, 2011 Salut,Pt. em2006, da ai dreptate nu merge, am incercat ieri si aparatul intra in protectie nereusind sa intretin arcul electric.Vreau sa incerc zilele astea sa adptez kitul de impingere al sarmei de sudare la un aparat clasic cu transformator.Crezi ca trebuie sa am iesirea de la traf in curent continuu sau merge direct in alternativ?Cu stima.In cc arcul se amorseaza si se mentine mult mai usor la o tensiune mult mai mica.Am vazut o masina italiana de sudat panze de banzic cu sarma de inox in mediu protector de co2 la care tensiunea de lucru era de 28v cc. Link to comment
TESSLA Posted June 16, 2011 Share Posted June 16, 2011 Va rugam...fara scheme si alte informatii de pe net. Pentru asa ceva exista mp. Link to comment
radu cnc Posted June 17, 2011 Author Share Posted June 17, 2011 pentru TESSLA...?, nu inteleg la ce te referi! Link to comment
Ion_Bumbu Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Aluminiul merge sudat doar daca are optiunea de curent alternativ Wig si gaz argonPoti incerca MIG cu argon .Dar nu cu aparatul asta.Cu electrozi pt aluminiu mai bine pass....[attachment=0]Gaze sudura.jpg[/attachment]Grig Link to comment
radu cnc Posted June 19, 2011 Author Share Posted June 19, 2011 Salut,Pentru TESSLA, banuiesc ca pozele pe care le-am pus nu se mai vad caci au fost sterse...Nu am deschis acest subiect ca sa ma bag in seama cu acest aparat care chiar exista, si pozele au fost pose cu ceva vreme in urma si nu s-a sesizat nimeni.Cand am lansat discutia nu aveam o poza a aparatului si de aceea am pus-o de pe net, nestiind ca nu am dreptul.Poze reale...Cu stima. Link to comment
Ion_Bumbu Posted June 19, 2011 Share Posted June 19, 2011 Din nou te dezamagesc, nu o sa mearga, dar incearca daca tot ai cumparat ce ai cumparat, face bine la experienta .Am incercat si eu mai de mult, de curiozitate bineinteles, am legat un sistem de antrenare sirma MIG/MAG la un invertor de sudura si a iesit un fel de sudura WIG cu adaos de material insa necontrolabila si functionala numai la viteze mari ale sirmei si curent de asemenea mare.Acolo mai e o componenta esentiala care lipseste , socul , care are nu numai rolul de filtrare.Daca o pui s`ar putea sa ai o surpriza sa mearga mult mai bine.Daca blochezi si caracteristica trafo in cea de tensiune constanta va fi si mai bine.Grig Link to comment
Recommended Posts