Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

akai ct-2101ab cu sasiu 11ak58


Recommended Posts

salut.un prieten m-a sunat ca are la tara tv-ul din titlu,care de ceva timp a inceput sa schimbe singur programele in ordine crescatoare iar in partea de sus apare scris ZAP.defectul se manifesta de la 30 de sec de la pornire.anul trecut(cind tv-ul era in garantie)a fost cu el in service deoarece volumul se modifica singur(defect asemanator)iar cei de acolo i-au zis ca au rescris memoria. conform google se pare ca este sasiu 11ak58.schema este in acest link dar lipseste service menu +dump.viewtopic.php?f=17&t=49903&p=435785&hilit=11ak58#p435785care este modalitatea de intrare in service menu la 11ak58?memoria este 24lc02 normala sau smd?mi-ar trebui un dump de memorie dar nu stiu daca pot scrie aceasta memorie cu interfata mea de memorii(cea din poza de mai jos).ar merge cu o memorie goala?multumesc anticipat.ps: scuze de "zgarcenie" dar atat am putut obtine de la prietenul meu care m-a invitat miercuri la el la tara sa-i repar tv-ul si vreau sa am lectia invatata.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Poate nu e nevoie de dump...incercati sa deconectati tastatura frontala a tv-ului...

la asta m-am gindit de prima data dar voi lua in calcul si memoria mai ales ca telecomanda originala nu functioneaza pe acest tv(pe alt tv functioneaza) si am inteles ca a mai fost umblat la memorie.daca va fi cazul voi pune o memorie goala si voi face reglajele necesare.porneste cu memoria goala?merge tot cu menu 4725?cum se intra in meniul de service?...in caietul de service nu am gasit nimic referitor la modalitatea de intrare in service.
Link to comment

Eu cred ca trebuie sa aveti mare grija cu scrierea memoriei ...din cite am inteles eu din service manual procesorul e de fapt un microcontroler care spre deosebire de microprocesoare are o memorie interna insriptibila extern... deci supusa erorilor ca si memoriile externe eeprom...si daca nu aveti interfata,software-ul si firmwareul necesar nu cred sa reusiti (daca e din memorie...sper sa nu)...eu cred ca degeba rescrieti memoria externa ...nu sunt sigur dar cred ca puteti introduce noi erori in microcontroler... :jytuiyu sper sa nu fiu prea pesimist si poate ma insel eu...poate se rezolva de la tastatura ...

Link to comment

dupa un drum cu peripetii si inzapezire am reusit sa ajung la tara la prietenul meu.am constatat urmatoarele si imi raspund singur la intrebarile de mai sus(eu centrez eu dau cu capul).sasiul este 11ak58-5.memoria este smd.intrare service menu: menu4725MANIFESTARE: tv-ul pornea doar de pe tasta menu din bord si schimba singur programele in sens crescator si in acest timp nu reactiona la alte comenzi din bord sau tel.defectul se manifesta cam dupa 30 sec de la pornire.am scos switch-ul pt pr+ de pe sasiu dar defectul se mentinea.toate tensiunile,cablajul si componentele verificate erau ok.REZOLVARE:am relipit procesorul si memoria(cu jet de aer cald) si acum functioneaza corect.din pacate nu am mai avut timp sa iau seria procesor+memorie si alte date despre acest aparat deoarece trebuia sa prind masina de intoarcere spre casa.ps: multumesc celor 2 colegi pr promptitudine si amabilitate.

Link to comment

am gasit un dump, pe un site unguresc, pt acest sasiu si il postez aici.dumpul cica este testat cu succes pe acest sasiu.ungurul zicea ca memoria ii lipsea din tv si ca el a pus o memorie 24c08 scrisa cu acest dump si tv-ul functioneaza corect.ps: desi nu am notat undeva seria procesorului mi-am amintit ca seria proc din tv-ul depanat azi este identica cu cea din documentul de mai jos.memoria era 24c02 daca imi amintesc bine.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines