Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme valva gaz SIT 845


Guest drmarian

Recommended Posts

Guest drmarian

Buna ziua! Care sunt cauzele defectarii valvei de gaz Sit 845 si care sunt masurile preventive de intretinere ? Mentionez ca valva de gaz sa defectat la 2 ani de functionare, fiind in garantie, a fost inlocuita. Reglajul gazului standard:-Presiune nominala de alimentare: 20 mbar,-Presiunea la iesirea valvei de gaz minima-maxima: 10,9/2,2 mbar. Reglajul gazului la verificarea tehnica, dupa inlocuirea valvei de gaz defecte:-Presiune combustibil intrare in aparat: 20 mbar,-Presiune combustibil intrare in arzator: 11,2 mbar.Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply
Guest mugurut

Sper sa nu fie prea tarziu dar abia acum am mai intrat pe forum.In legatura ce vana de gaz,nu ai cum sa o protejezi functional decat sa nu folosesti centrala!?O directie in care sa mergi ar fi sa instalezi pe alimentarea cu gaz un filtru de gaz.Asta ca sa impedici impuritatile sau condensul sa ajunga in vana.Pentru ca vana consta in niste electroventile e clar ca pot afectate mecanic de impuritatile din gaz.O a doua directie e partea electrica.Vana are doua ventile principale sau de siguranta care deschid sau inchid accesul gazului in vana si care sunt alimentate la 230V.De aici ar putea sa provina probleme in cazul unei supratensiuni pe retea,care ar putea sa le arda.Mai exista un electroventil,de modulatie,alimentat de placa cu o tensiune continua in intervalul cca 17-32V(cu valori in plaja asemanatoare)si care regleaza efectiv presiunea gazului in rampa de gaz a arzatorului.Aici nu sunt probleme de alimentare in sensul ca tensiunea e furnizata de circuitele placii si nu exista sansa(cel putin teoretic) sa fie furnizata o tensiune anormala.Ca atare nu prea sunt solutii multe de protectie,dar sunt totusi cateva.

Link to comment
Share on other sites

Se mai strica si ele,se fabrica totusi in milioane de exemplare.Sunt componente fiabile,o gramada de centrale "decedeaza"si vana de gaz este inca in stare f. buna.Cat priveste presiunea de gaz la intrare in vana,chiar la valori mai mari vana nu se defecteaza,dar daca presiunea de intrare trece de 60mbr atunci vana se blocheaza mecanic(prin natura constructiva),chiar daca ev1 si ev2 sunt alimentate.Iar pe partea de comanda la ev1 si ev2 (220vca sau 220vcc)in serie cu alimentarea bobinelor pe placa electronica exista niste rezistente fuzibile care au rolul de a proteja bobinele de un eventual soc pe partea de alimentare.Deci daca la dvs. s-a schimbat vana si totul a fost in regula raspunsul este evident,un defect de fabricatie ascuns al vanei de gaz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines