Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

HP Laserjet 2100TN umbre pe print


bogdan69

Recommended Posts

Am un laserjet 2100TN. De la ultimul refil pagina iese murdara si cu imaginea dublata. Ca sa fiu mai exact aceiasi imagine de la inceputul paginii iese foarte palid mai jos cam de doua ori, pe o distanta aproximativ egala cu circumferinta photoconductorului desfasurata pe hartie. Am avut cuajul si am desfacut cartusul in doua si am verificat daca au golit rezervorul unde se aduna tonerul uzat. Acest rezervor era gol, am curatat lamela de acolo, care oricum nu era foarte murdara. Nu ma prind daca se poate regla oarecum sa dea mai putin toner din rezervorul principal. E posibil sa spun o prostie, nu m-am lovit de asa ceva pana acum. Dar banuiesc ca ar putea sa fie o cauza faptul ca iese prea mult toner la printare si nu cade tot de pe cilindrul photoconductor. Am examinat cilindrul si e in stare foarte buna, are culoare intensa fara frecaturi sau zgarieturi, iar cartusul a fost incarcat de doua ori pana acum. La a treia incarcare a inceput sa faca probleme.

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest cissexpert

Rola PCR ( Primary Charging Roller ) uzata. o data la 5-6 refiluri se uzeaza aceasta rola. PRC-ul are rolul de a incarca uniform cilindrul fotosensibil. Dupa ce se face printarea prin aceasta incarcare uniforma, practic se sterge informatia precedenta. Daca stratul conductor de pe rola este sters sau si-apirdut calitatile electro-conductoare ( in general datorita oxidarii ), nu mai sterge bine vechea informatie si asa apare acest efect. O alta cauza posibila ar fi tonerul necompatibil cu modelul cartusului. Cu stima!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines