Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sugesti amplificator

Guest Dj Sebi

Recommended Posts

Guest Dj Sebi

Salut! Sunt nou pe forum si sunt nou si in electronica si de aceea vreau ajutorul vostru. Am o serie de intrebari pe care vreau sa vi le pun .Sa incep.1.Ce putere as obtine de la un traf de +- 56V curent continu si 7,5 amperi?2.Daca puteti sa imi dati un amplificator care sa fie destul de bun pentru traful meu.3.As dori si niste scheme de vu-metere!4.De preferabil pe tranzistori bipolari amplificatorul.Cam atat pentru astazi.Va rog sa ma puteti ajuta.

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

1. Sunteti chiar atat de incepator incat sa nu stiti ca la bornele unui transformator se regaseste o tensiune alternativa si nu continua? Din acest motiv, intrebarea e prost formulata

2. Aici viewtopic.php?f=5&t=20181 ati cautat? ... in 14 pagini sigur e ceva, inclusiv cu bipolari

3. Da' aici viewtopic.php?f=35&t=4603 nu e nimic pe gustul dumneavoastra? sunt 20 de pagini...

Guest Dj Sebi

Eu am dat tensiunea continua .Stiu ca de la traf iese o tensiune alternativa dar l-am pus pe condensatori si punte si atat a rezultat 56V +- tensiune in gol si in saracina nu prea scade adica foarte putin.

Guest Dj Sebi

Traful are 2 infasurari dar una nu functioneaza.Maine trebuie sa imi vina traful toroidal de 2x55V curent alternativ 600W, 5,45 amperi.Daca as monta pe acest traf 2 module de DIY400 - 400W/4,bine inteles cu punte de redresare si 4 cozi de 4700uf 100V pe fie care canal.Ce putere as obtine?

Acei 7,5A sunt pentru ambele infasurari sau doar pentru asta functionala?P=U*I => plecand de aici (puterea trafului) si tinand cont ca randamentul unui amplificator (indiferent de clasa) e intotdeauna subunitar (uneori, mult) gasiti si raspunsul la prima intrebare...ramane sa cautati, intai, in paginile recomandate mai inainte ... va faceti o idee de cat de abordabile (d.p.d.v. al cunostintelor de electronica avute cumulate cu puterea dorita a amplificatorului) ar fi ceea ce "v-ar face cu ochiul" ... si mai vedem dupa aia

Guest Dj Sebi

Acei 7,5 amperi sunt pentru ambele infasurari de la traful functional.Scuzatima nu am inteles eu bine intrebarea acei 7,5 amperi sunt pentru traful acela care are o infasurare stricata si aceai 5,45 sunt pentru traful care merg amandoua infasurari.

Daca asi alimenta DIY400 - 400W/4 cu +-77Vcc nu ar avea nimic mongaju.MErge si pe 4 ohm?

Daca citeati topicul lui sorteh ati fi gasit raspuns si la intrebarea asta.Citez (sper sa nu se supere):..."Transformatorul trebuie sa fie de 2x45-50Vca, tensiunea continua dupa redresare si filtrare va fi de 2x65-70Vcc...Curentul transformatorului trebuie sa fie de appx 6-8A."..."Deasemenea kiturile trebuiesc preparate pentru aceasta tensiune (+/-77V), ma refer la capacitorii care trebuie sa reziste la aceasta tensiune si deasemenea dimensionarea unor rezistoare..."..."... pentru 4R pot exista serioase riscuri de ardere, dar folosite cu grija se poate si in 4R (alimentare la +/-77V)."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines