Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentarea unui ventilator


Xaby

Recommended Posts

Salut. Am un ventilator si cred ca se alimenteaza la 220V. Problema este ca nu stiu care este faza si care nulul. Ventilatorul are trei fire, un fir maro unu albastru si unu alb. La firul maro scrie BR, la firul albastru scrie 0V si la firul alb WH.

Bag si cateva poze facute cu telefonul:

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Uploaded with ImageShack.us

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Am rezolvat legarea. Sunt trei litere la conectori, L N T. La L am legat faza.La N am legat nulul.La T vine faza de la un intrerupator.Acum am o alta dilema.Sunt doua semireglabile in el.La unu scrie T cu el reglez timpul cat va merge dupa de intrerup curentul la intrerupator.La al doilea scrie H si nu stiu ce face el.

Link to comment

Pare un senzor de umiditate, este util pentru un ventilator montat intr-o baie.Pun o poza cu un astfel de senzor.Trebuie reglat montajul ca ventilatorul sa plece la un anumit nivel al umiditatii. In mod normal ar trebui ca ventilatorul sa functioneze atata timp cat umiditatea depaseste o anumita valoare, indiferent daca lumina este aprinsa sau nu.Reglajul trebuie sa-l faci dupa propria ta apreciere (dai drumul la dus si-l reglezi pentru un anumit nivel al aburilor din aer la care sa plece ventilatorul).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines