Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Myria My26375


Recommended Posts

Am acest LCd cu urmatorul defect, il bag in priza, pornesc TV de la buton on/off (nu am momentan telecomanda), LED-ul albastru se aprinde, lampile pornesc si ramin aprinse, imaginea inchisa, fara sonor si imagine. Opresc TV de la buton si se aprinde LED-ul rosu dar acesta pilpiie continuu si TV nu mai poate fi pornit de la buton pina nu il scot din priza.Am mai avut unul cu aceleasi simptome dar l-am dat omului inapoi pentru ca avea dus si invertorul asa ca nu am o alta memorie sa fac o proba.Suspectez ca memoria ar fi de vina asa ca va rog sa ma ajutati cu un bin pentru el.Procesor VCT6953G B3 000Memoria cred ca este 24C64, nu se distinge bine.O diferenta este intre cele doua placi, pe aceasta placa in partea stinga se observa o mufa in care ar trebui sa intre o panglica, pe cea originala aceasta mufa nu exista, cred ca nu influenteaza cu nimic functionarea T-CON.Multumiri!

Link to comment
  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Multumesc d-nul tv1, am luat acest bin dar nu l-am scris neavind confirmarea d-stra ca este compatibil cu Myria. O sa-l incerc luni la atelier!

Sper sa fie dumpul de vina si sa nu aiba si alte componente defecte!

Stima!

Pai daca amandoua folosesc acelasi sasiu de la la Vestel - 17MB22-2 - normal ar trebui sa mearga ,mai ales ca binul postat de ROBEERT este testat.

Incearca si cu ce e pe aici:

http://dump.elektroda.pl/download13043.html

http://dump.elektroda.pl/download12702.html

Link to comment

@TV1, multumiri, o sa incerc miine cu tot ce am gasit!@PETRE66, am verificat bara de 3.3V, am tensiunea corecta inclusiv alimentarea de 1,8V, aceasta din urma are 1,95V, cred ca nu este o problema.Dece am cerut special de Myria? Ma gindeam ca in memorie poate este setat sa functioneze pe alt panel, daca nu ma insel la Myria,meniu sercvice, se alege ca model panelul de LG! Este destul de curios ca ecranul este complet negru, lampile aprinse si cind umblu, "orbeste", in meniul lui la setari, cred ca in modul de film...e.tc., lampile modifica intensitatea in functie de + sau - ceea ce ma face sa cred ca pe parte de procesor nu are probleme.Poate fi din soft problema ca atunci cind pornesc tv acesta sa fie negru, LVDS alimentat corect, iar cind il opresc sa licare led-ul rosu si sa nu mai permita repornirea de la buton pina cind nu il scot din priza?EDIT. La ce foloseste banda flexibila din partea stinga sus? Pe placa este dar nu este folosita iar in aceasta poza vad ca are o panglica in ea!

Link to comment

Pe dioda D408 in Stand-by am o tensiune de 1,8V care iese din porocesor, la pornire aceasta disdpare si imi apre pe sursa tensiune de 3,3V de st-by, la oprirea TV din buton ON/OFF pe dioda D408 nu mai apare tensiunea 1,8V prin urmare pe sursa nu dispare tensiunea de 3,3 ST-by iar led-ul rosu licare continuu.Sper sa nu fie procesorul defect.Un sfat va rog! :jytuiyu

Link to comment

Am o placa 17MB12-2 in stare de functionare, as vrea sa adaptez aceasta placa dar nu am gasit niciun manual care sa contina acest model pentru a modifica legaturile la alimentare si T-CON.Ma ajutati cu un asemenea manual?Eventual un sfat ce as putea face la placa originbala ca nu reusesc sa-i dau de cap.@PETRE66, ati spus ca aveti o solutie pentru mine, ma ajutati, va rog?

Link to comment

Pe placa 17MB12-2 este exact aceeasi mufa de conectare ca la 17MB22-2.Panelul este T260XW02 VGLa placa originala cred ca este alterat softul din procesor, din pacate nu dispun de o interfata pentru a-l rescrie.O schema pentru o asemenea interfata aveti idee unde gasesc?Multumiri!

Link to comment

Daca mufa de conectare este aceeasi puteti sa o montati si sa porniti lcd-ul numai dupa ce verificati tensiunea pe pinul 1(la mufa de legatura cu LVDS) de pe 17mb12 daca este 12volti este ok, deoarece panelul indicat se alimenteaza cu 12v(uitati-va la pag. 8 din fisier) daca placa 17mb12 scoate 5 volti pe pinul 1 atunci intrerupeti aceasta alimentare ce merge spre LVDS, si alimentati LVDS cu 12 volti din alta parte.

Link to comment

Rezolvat. Am pus placa 17MB12-2 si functioneaza perfect dar vad ca nu am sunet nici pe tuner nici pe AVI :jytuiyu Placa asta nu are toate mufele care sint necesare pentru iesirile audio, ramine de verificat care este problema.O alta problema care a aparut, cind l-am pornit prima data a fost o imagine perfecta, dupa ce l-am opreit si repornit a aparut in partea stinga doua dungulite subtiri, display-ul nu am umblat la el sa-l incarc electrostatic, uneori cind il repornesc apare doar o singura dungulita subtire.O diferenta intre cele doua placi este ca pe pinul 30 al mufei pe placa catre T-CON, pe placa originala este pus la masa, pe aceasta placa nu este facut strapul S410, poate acesta sa influenteze aparitia dungulitelor pe display?

post-27425-139829392151_thumb.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines