Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

speed controller!!!


Guest chryyss

Recommended Posts

Guest chryyss

Am un scuter electric.Foloseste 2 acumulatori de 12 v/63A partea electronica de control nu o mai are .Am nevoie de o schema pentru speed controller care sa lucreze la 24V.Motorul consuma 20A la capacitate maxima.Am incercat o schema cu sg3525 cu 4 mosfeturi(irfp064n)dar la sarcina mare s-au ars.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply
Guest chryyss

ok...partea de protectie la supracurent o adaptez repede.Atasez schemei mele acea parte de protectie din schema de pe link-ul care mi l-ai trimis.Dar probema e ca eu vreau sa pun 4 mosfet-uri in paralel sa obtin un curent mare prin sarcina ,adica am nevoie de 30a.(motorul meu ia 20a )Fiecare Mos fet ar trebui sa aiba in serie cu grila o rezistenta.Ce valoare ar trebui sa aiba rezistenta.

Link to comment
Share on other sites

In schema din link, era o dioda in serie cu al tau R8, pe ramura de alimentare a IC-ului.Protectiile cu rezistente de acel tip se calculeaza simplu. Stii care este tensiunea de deschidere pentru tranzistorul pe baza caruia se aplica tensiunea sesizata pe rezistorul serie cu motorul. Curentul prin rezistorul acela, e curentul motorului.Calculul e simplu, mai greu obtii valoarea R, cu atentie la puterea disipata pe el si evident la curentul maxim suportat.Evident ca nici o siguranta auto nu strica in serie cu motorul. Vezi ca la pornire e curentul ceva mai mare de catevba ori decat curentul de mentinere sau de mers in gol. Experimenteaza si tu cu roata suspendata. Schema e o propunere, nu garantez pentru ea ( nu am folosit-o)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines